ΚεντρικήΟμορφιά

Θα λατρέψεις το ιπποφαές μόλις μάθεις τα οφέλη που έχει στην επιδερμίδα

26/5/2022

Ιπποφαές: Το συστατικό που προάγει την υγεία και τη σύσφιξη της επιδερμίδας.

Σίγουρα θα έχεις ακούσει το ιπποφαές σε κάποια επίσκεψή σου στο φαρμακείο και σε αναζήτηση βιταμινών για την ενίσχυση της άμυνας του οργανισμού σου. Η αλήθεια είναι πως το συγκεκριμένο βότανο έχει πολλά οφέλη για την υγεία και συστήνεται από γιατρούς και φαρμακοποιούς για την τόνωση του ανοσοποιητικού.

Οι δυνατότητές του, ωστόσο, δεν περιορίζονται μόνο στον οργανισμό μιας και το ιπποφαές είναι και superfood… για την επιδερμίδα. Πραγματικά, το ιπποφαές μπορεί να μεταμορφώσει το δέρμα σου συμβάλλοντας στη συνολική υγεία του, αλλά και στη σύσφιξή του.

Ginseng: Το συστατικό που θα ανανεώσει το κουρασμένο και θαμπό δέρμα σου

Τι είναι το ιπποφαές

Το ιπποφαές είναι ένας μικρός, αλλά ισχυρός ανθοφόρος θάμνος που υπάρχει στην Ευρώπη και την Ασία σε μεγάλα υψόμετρα. Τα φύλλα, τα άνθη, οι σπόροι και οι καρποί του χρησιμοποιούνται για ιατρικούς σκοπούς εδώ και αιώνες, τόσο τοπικά όσο και εσωτερικά.

https://www.instagram.com/p/CdEMR4hswzF/embed/?cr=1&wp=558&rd=https%3A%2F%2Fwww.queen.gr&rp=%2Fomorfia%2Ftrends%2Fstory%2F250151%2Fippofaes-to-systatiko-poy-proagei-tin-ygeia-kai-ti-sysfixi-tis-epidermidas#%7B%22ci%22%3A0%2C%22os%22%3A1312.300000000745%7D

Όσον αφορά την περιποίηση της επιδερμίδας, γίνεται έκθλιψη του καρπού του ιπποφαούς από τον οποίο προκύπτει λαδάκι και αυτό μετέπειτα χρησιμοποιείται σε διάφορα skincare προϊόντα.

Τα οφέλη που έχει το ιπποφαές στην επιδερμίδα

Το ιπποφαές είναι ένα βότανο πλούσιο σε βιταμίνες, μέταλλα και αντιοξειδωτικά γεγονός που το καθιστά εξαιρετικό για τη βελτίωση της συνολικής υγείας της επιδερμίδας. Επιπλέον, είναι ένα άκρως ενυδατικό συστατικό κι αυτό οφείλεται στη μεγάλη περιεκτικότητά του σε λινολεϊκό οξύ.

Τα ευεργετικά στοιχεία του- φυσικά- δεν τελειώνουν εδώ. Το ιπποφαές είναι σωτήριο για την καταπολέμηση των σημαδιών γήρανσης μιας και έχει την ικανότητα να προάγει την παραγωγή κολλαγόνου στον οργανισμό.

Επιπλέον, όπως επισημαίνουν οι ειδικοί, τα υψηλά επίπεδα βιταμίνης C στο ιπποφαές είναι εξαιρετικά και για τη λάμψη, αλλά και για τη βελτίωση του τόνου της επιδερμίδας, ενώ οι βιταμίνες Α, Β, Ε και το παλμιτολεϊκό οξύ που περιέχει το ιπποφάες, το καθιστούν ικανό να θεραπεύει πληγές.

Μαρία Ροδίτη

ΜΑΡΊΑ ΡΟΔΊΤΗ

Πηγή: https://www.queen.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφιών: https://www.queen.gr

Related posts

Ακάθιστος Ύμνος (Χαιρετισμοί εις την Υπεραγίαν Θεοτόκον)

xristiana

Καρκίνος των πνευμόνων: Το κόψιμο του τσιγάρου μετά τη διάγνωση βελτιώνει σημαντικά την επιβίωση

xristiana

Aερόβια άσκηση: Σώζει ζωές από γρίπη και πνευμονία

xristiana