ΚεντρικήΥγεία

Η θετική επίδραση των ωμέγα -3, της βιταμίνης D και της άσκησης κατά του καρκίνου στους ηλικιωμένους

16/5/2022

Πώς μπορούν οι ηλικιωμένοι να μειώσουν τον κίνδυνο του καρκίνου κατά 61% και ποιο είναι το τρίπτυχο για τη θωράκιση της υγείας τους;

Μια νέα μελέτη διαπίστωσε- για τους ηλικιωμένους 70 ετών και άνω- ότι ο συνδυασμός βιταμίνης D, ωμέγα-3 και άσκησης, μπορεί να μειώσει τον κίνδυνο καρκίνου κατά 61%. Αυτή είναι η πρώτη μελέτη που εξετάζει το συνδυασμένο όφελος αυτού του τριπτύχου, το οποίο είναι προσιτό για όλον τον κόσμο.

Για τους ηλικιωμένους ενήλικες, ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας, με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών αναπτύξεων να αυξάνεται με την ηλικία.

Ο Δρ. Heike Bischoff-Ferrari του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Ζυρίχης δήλωσε: «Οι προληπτικές ενέργειες σε μεσήλικες και ηλικιωμένους περιορίζονται έως σήμερα σε μεγάλο βαθμό στις προσπάθειες ελέγχου και εμβολιασμού».

Προηγούμενες μελέτες έχουν δείξει ότι η βιταμίνη D μπορεί να εμποδίσει την ανάπτυξη καρκινικών κυττάρων, ενώ τα ωμέγα-3 αναστέλλουν την ανάπτυξη νέων κυττάρων.

Έρευνες έχουν επίσης δείξει ότι η άσκηση μπορεί να βελτιώσει την ανοσολογική λειτουργία ενός ατόμου και να μειώσει τη φλεγμονή, η οποία μπορεί να βοηθήσει με τη σειρά της στην πρόληψη του καρκίνου.

Για τους ηλικιωμένους ενήλικες, ο καρκίνος είναι η δεύτερη κύρια αιτία θνησιμότητας, με τον κίνδυνο ανάπτυξης καρκινικών αναπτύξεων να αυξάνεται με την ηλικία.

«Στην πραγματικότητα, οι νέες θεραπείες για τον καρκίνο αποσκοπούν στο να εμποδίσουν πολλαπλές οδούς για την ανάπτυξη καρκίνου συνδυάζοντας διάφορους παράγοντες».

Εν κατακλείδι οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο συνδυασμός και των τριών θεραπειών (βιταμίνη D3, ωμέγα-3 και SHEP) είχε σωρευτικά οφέλη στον οργανισμό και στη μείωση νόσησης από καρκίνο.

Τι προσφέρει η βιταμίνη D

Η βιταμίνη D συνιστάται συνήθως για την πρόληψη διαταραχών που σχετίζονται με τα οστά αλλά είναι ευεργετική και για την πρόληψη του καρκίνου και των καρδιαγγειακών διαταραχών. Επίσης έχει σημαντική επίδραση στη μείωση του κινδύνου θανάτου μεταξύ εκείνων με καρκίνο, ανέφερε ο επικεφαλής συγγραφέας Tarek Haykal, ο οποίος είναι εσωτερικός ιατρός και ειδικευόμενος ιατρός στο Πανεπιστήμιο Michigan State και στο Hurley Medical Center στο Flint του Michigan.

Τι ισχύει για τα Ωμέγα 3

Τα ω-3 ενισχύουν το ανοσοποιητικό σύστημα, προστατεύουν την καρδιά, έχουν θετική επίδραση στην ρευματοειδή αρθρίτιδα, στις νεφρικές παθήσεις, στο άσθμα καθώς και στον καρκίνο. Είναι επίσης γνωστό ότι τα ω-3 λιπαρά οξέα μπορούν να βελτιώσουν την αποτελεσματικότητα και την ανεκτικότητα της χημειοθεραπείας.

Συμπερασματικά θα λέγαμε πως η σωστή διατροφή, η λήψη βιταμίνης D και Ωμέγα 3 (αν δεν είναι επαρκούν από τις διατροφικές μας επιλογές) και η άσκηση συμβάλουν στη θωράκιση του οργανισμού και της συνολικής υγείας κάτι που θα πρέπει να είναι καθημερινό μας μέλημα.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τι προβλήματα εμφανίζουν τα μικρά παιδιά που βλέπουν πολλή ώρα τηλεόραση

xristiana

Ηπατίτιδα στα παιδιά: Στα μάτια το πρώτο σημάδι λένε οι ειδικοί

xristiana

Προσβάσιμος σε ΑμεΑ γίνεται ο αρχαιολογικός χώρος της Κνωσού: Νέες πορείες για τους επισκέπτες

xristiana