ΚεντρικήΟμορφιά

Δείτε ποιο είναι το κατάλληλο έλαιο για τον δικό σας τύπο μαλλιών!

28/5/2022

Τις ιδιότητες των ελαίων τις γνωρίζετε. Το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάποιο που χρησιμοποιείτε καθημερινά ειδικά όσον αφορά στην περιποίηση προσώπου. Γνωρίζετε επίσης πόσο καλό κάνουν στα μαλλιά αφού τα θρέφουν και τα ενυδατώνουν.

Σίγουρα τα απλώνετε το καλοκαίρι στην παραλία αφού η τρίχα ταλαιπωρείται ιδιαίτερα από το αλάτι της θάλασσας και την ηλιακή ακτινοβολία. Οι ειδικοί όμως επιμένουν πως πρέπει να τα εφαρμόζετε καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου ειδικά αν βάφετε τα μαλλιά σας και χρησιμοποιείτε συχνά σεσουάρ και σίδερο για ίσιωμα ή για μπούκλες.

Κάθε έλαιο όμως λειτουργεί με διαφορετικό τρόπο που σημαίνει ότι είναι συγκεκριμένα εκείνα που ταιριάζουν στον δικό σας τύπο μαλλιών και τις ανάγκες παράλληλα. Ταυτόχρονα φροντίζουν και το τριχωτό της κεφαλής που σημαίνει ότι μπορούν να σας ανακουφίσουν αν ταλαιπωρήστε από ξηροδερμία ή λιπαρότητα.

Οι ειδικοί δίνουν και πάλι τη λύση αφού μόνο αυτοί γνωρίζουν:

Έλαια σε προϊόντα στέρεη μορφή: Πρόκειται για έλαια που χαρίζουν έξτρα ενυδάτωση και δύναμη στην τρίχα ενώ προστατεύουν το τριχωτό. Συνήθως βρίσκονται σε φόρμουλες που έχουν τη μορφή κρέμας και βοηθούν τόσο στη σωστή ανάπτυξη όσο και στη λαμπερή όψη. Τα πιο γνωστά είναι το μαύρο καστορέλαιο, το jojoba και το tea tree oil.

Ενυδατικά Έλαια: Προσφέρουν έξτρα ενυδάτωση εισχωρώντας στο εσωτερικό της τρίχας. Σε αντίθεση με τα υπόλοιπα μπορείτε να τα απλώσετε και στις ρίζες των μαλλιών αφού δεν δημιουργούν έξτρα λιπαρότητα. Αντίθετα της χαρίζουν απαλότητα και τη βοηθούν στην ανάπτυξη της. Τα πιο γνωστά είναι το έλαιο καρύδας, ελιάς, αβοκάντο και argan.

Αν θέλετε να συνδυάσετε κάποια έλαια μεταξύ τους θα πρέπει να το κάνετε με προσοχή. Οι περισσότερες ακολουθείτε μία από τις δύο πιο γνωστές μεθόδους εφαρμογής: Τη L.O.C (liquid, oil, cream)  ή τη L.C.O. (liquid, cream, oil). Και οι δύο είναι σωστές σύμφωνα με τους ειδικούς αφού προσφέρουν τη μέγιστη ενυδάτωση στα μαλλιά. Στην περίπτωση όμως που τα μαλλιά σας παρουσιάζουν μεγάλη ξηρότητα καλό είναι να ακολουθήσετε τη δεύτερη (το λάδι δηλαδή τελευταίο στη σειρά) ώστε να αναδείξετε τη φυσική όψη των μαλλιών σας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πηγή: https://www.faysbook.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Κατασκηνωτικό Πρόγραμμα Για ΑμεΑ Από Τον Δήμο Καλαμαριάς

xristiana

Καιρός: Νεφώσεις και ανεκτό κρύο

xristiana

Αίθριος καιρός και υψηλές θερμοκρασίες

xristiana