Κρεμώδης σούπα μπισκ με γαρίδες και καβούρι

25

9/5/2022

Υλικά

  • 2 κ. σ. βούτυρο
  • 2 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. λευκό πιπέρι
  • 1 κ. γλ. κύβο κοτόπουλου
  • 2 κ. σ. κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 220 γρ. μέτριες γαρίδες, ξεφλουδισμένες και καθαρισμένες
  • 220 γρ. προμαγειρεμένο κρέας καβουριού
  • 1/2 φλ. τσαγιού λευκό κρασί

Εκτέλεση

Βήμα 1
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα λιώστε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και ανακατέψτε με το αλεύρι, το αλάτι, το άσπρο πιπέρι, τον κύβο και το κρεμμύδι.

Βήμα 2
Ανακατέψτε 3/4 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος στο μείγμα και προσθέστε τις γαρίδες και τα καβούρια. Ανεβάστε τη θερμοκρασία σε μέτρια φωτιά και συνεχίστε το ανακάτεμα μέχρι να πήξει το μείγμα.

Βήμα 3
Προσθέστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και το κρασί στη σούπα και ανακατέψτε.

Βήμα 4
Σερβίρετε και απολαύστε!

Πηγή: https://www.newsbeast.gr