ΚεντρικήΥγεία

Πώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου (εικόνες)

28/4/2022

Τα σάκχαρα αρχικά μετατρέπονται σε αλκοόλη και στη συνέχεια σε οξικό οξύ (acetic acid), μια διαδικασία που αποκαλείται ζύμωση.

To οξικό οξύ αποτελεί το κύριο συστατικό του και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά και γεύση του.

Το μηλόξιδο έχει αντιοξειδωτικές ιδιότητες και ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Είναι επίσης πλούσιο σε κάλιο, ζωτικής σημασίας για την ανάπτυξη των μυών, των οστών, των δοντιών.

Η οξύτητά του βοηθά να αλλάξει το pH του τριχωτού της κεφαλής αποτρέποντας την εμφάνιση πιτυρίδας.

Αποτελεί επίσης ένα πρώτης τάξεως λευκαντικό δοντιών λόγω της οξύτητάς του.

Δείτε πώς αλλιώς βοηθά την υγεία η κατανάλωση μηλόξιδου:

Σάκχαρο αίματος: Μελέτη διαπίστωσε ότι  η τακτική κατανάλωση μηλόξιδου, μπορεί να ρυθμίσει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα όσων πάσχουν από διαβήτη τύπου 2. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι οι πάσχοντες που κατανάλωναν δύο κουταλιές της σούπας μηλόξιδου μαζί με ένα ελαφρύ γεύμα πριν τον ύπνο, είχαν χαμηλότερα επίπεδα σακχάρου το επόμενο πρωί.
Ελκώδης κολίτιδα: Άλλη μελέτη διαπίστωσε αύξηση των καλών βακτηρίων στο έντερο ποντικιών που κατανάλωναν μηλόξυδο διαλυμένο σε νερό. Οι ειδικοί υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να είναι ιδιαίτερα ευεργετικό για τους ανθρώπους που πάσχουν από ελκώδη κολίτιδα.
Αδυνάτισμα: Ιαπωνική μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι που έπιναν αφεψήματα στα οποία είχαν προσθέσει μηλόξυδο, είχαν λιγότερο λίπος στην κοιλιά και μικρότερη περίμετρο μέσης, χαμηλότερα τριγλυκερίδια και μικρότερο δείκτη μάζας σώματος.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

3 Μύθοι για την ακμή που πρέπει να σταματήσουμε να πιστεύουμε

xristiana

Βιοποικιλότητα: Οι εταιρείες που εκμεταλλεύονται τον γενετικό πλούτο της φύσης καλούνται να πληρώσουν

xristiana

Ενημερωτική Εκδήλωση Για Την Άνοια

xristiana