ΚεντρικήΥγεία

Πώς να αναζητήσετε στο Google τα συμπτώματα της υγείας σας με τον σωστό τρόπο

30/4/2022

Σημαντικοί παράγοντες οι πηγές και οι όροι που χρησιμοποιείτε.

Με τα smartphones να αποτελούν πια επέκταση των χεριών μας, είναι πολύ πιο εύκολο από ποτέ να μπούμε στο Google και να αναζητούμε όλες τις πληροφορίες που χρειαζόμαστε για το οτιδήποτε ανά πάσα στιγμή -συμπεριλαμβανομένων των πληροφοριών που σχετίζονται με την υγεία μας. Στην πραγματικότητα, οι αναζητήσεις στο διαδίκτυο που σχετίζονται με την υγεία έχουν γίνει τόσο πολλές που πλέον αποτελούν αντικείμενο επιστημονικών μελετών.

Πώς να αναζητήσετε στο Google τα συμπτώματα της υγείας σας με τον σωστό τρόπο

Google

Για παράδειγμα, μια μελέτη του 2017 ερεύνησε 723 ασθενείς και διαπίστωσε ότι σχεδόν το 25% των συμμετεχόντων ανέφερε ότι χρησιμοποιούσε το διαδίκτυο ως τον καθοριστικό παράγοντα πριν αναζητήσουν φροντίδα στα επείγοντα. Επιπλέον, οι εταιρείες υγειονομικής περίθαλψης μετρούν στην πραγματικότητα την επισκεψιμότητα του ιστότοπού τους για να βοηθήσουν στην πρόβλεψη των αριθμών των αιθουσών έκτακτης ανάγκης.

Ενώ η εύκολη πρόσβαση σε πληροφορίες μπορεί να είναι ένα χρήσιμο εργαλείο, μπορεί, επίσης, να προκαλέσει και αρκετό κακό. Το ακραίο άγχος που προκύπτει από την αναζήτηση ιατρικών πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι μια κατάσταση γνωστή ως κυβερνοχονδρίαση, εξηγεί το PsychCentral. Αν και δεν αναφέρονται επίσημα ως διαταραχή ψυχικής υγείας στο Διαγνωστικό και Στατιστικό Εγχειρίδιο Ψυχικών Διαταραχών (DSM-5), αυτά τα άτομα βιώνουν σημαντική συναισθηματική δυσφορία, την οποία ορισμένοι γιατροί πιστεύουν ότι προκαλείται άσκοπα λόγω παραπληροφόρησης, εξηγεί η HuffPost. Aλλά τώρα, οι ειδικοί υγείας εξετάζουν τρόπους μείωσης του άγχους ακολουθώντας μερικές βέλτιστες πρακτικές.

Να επιλέγετε τις πηγές σας με σύνεση

Οι ειδικοί στον τομέα της υγείας προτείνουν ότι το κλειδί για καλύτερες πληροφορίες υγείας είναι να επιλέγετε τις πηγές σας με σύνεση. Αντί να ξεκινήσετε με μια εκτεταμένη αναζήτηση στο Google, δοκιμάστε να εκμαιεύσετε τις πληροφορίες που αναζητάτε κυρίως από μεγάλους οργανισμούς υγείας, νοσοκομεία και πανεπιστήμια. Τέτοια παραδείγματα περιλαμβάνουν τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC), Mayo Clinic ή Cleveland Clinic, αναφέρει η HuffPost.

Αν ψάχνετε για έρευνα που βασίζεται σε στοιχεία, τα ιατρικά περιοδικά με κριτικές που περιέχουν επιστημονικές μελέτες μπορεί, επίσης, να είναι μια αξιόπιστη πηγή πληροφοριών. Ωστόσο, φροντίστε να λάβετε υπόψη παράγοντες όπως το μέγεθος του δείγματος και τυχόν περιορισμούς της μελέτης, οι οποίοι συχνά αναφέρονται ρητά προς το τέλος της ερευνητικής εργασίας κοντά στην ενότητα των συμπερασμάτων.

Google

Οι όροι αναζήτησης παίζουν σημαντικό ρόλο

Είναι, επίσης, σημαντικό να προσέχετε τους όρους αναζήτησής σας. Μια ανώνυμη νοσοκόμα μίλησε με το Healthline χρησιμοποιώντας το παράδειγμα μιας αναζήτησης στο Google που διατυπώθηκε ασύνδετα ως «πόνος στο στομάχι πεθαίνει;». Με αυτήν τη διατύπωση, τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας ενδέχεται να αποφέρουν μόνο πόνους στο στομάχι που σχετίζονται με το θάνατο. Ενώ επιλέγετε προσεκτικά τους όρους αναζήτησής σας, σημειώστε, επίσης, πώς σας κάνουν να νιώθετε τα ίδια τα αποτελέσματα της αναζήτησής σας, αναφέρει η HuffPost. Το άγχος, το στρες και ο πανικός είναι όλα σημάδια ότι μπορεί να εξυπηρετηθείτε καλύτερα εάν μιλήσετε απευθείας με έναν επαγγελματία υγείας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Οι 33οι Ετήσιοι Μαθητικοί Αγώνες Δρόμου

xristiana

Η κυβέρνηση καλεί τους βιομηχάνους να περικόψουν την κατανάλωση ενέργειας

xristiana

Νέος Κύκλος Δωρεάν Ανοικτών Διαδικτυακών Μαθημάτων Στην Ειδική Αγωγή & Εκπαίδευση Από Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων

xristiana