ΚεντρικήΟμορφιά

Πρέπει να καθαρίσεις τις ψεύτικες βλεφαρίδες;

13/4/2022

Μπορεί να σου φαίνεται μπελάς, αλλά το πιο πιθανό είναι ότι χρειάζεται για το καλό των ματιών σου, που σίγουρα αξίζουν κάτι καλύτερο από τις ψεύτικες βλεφαρίδες που έχεις πεταμένες μέσα στο νεσεσέρ σου! Δεν λέμε ότι πρέπει να αγοράζεις κάθε λίγο και λιγάκι νέες βλεφαρίδες αλλά με τον κατάλληλο καθαρισμό, ίσως είσαι σε θέση να τις επαναφέρεις στην αρχική τους κατάσταση.

Η οφθαλμίατρος Ilyse Haberman, MD «σπάει» τη διαδικασία σε πέντε πολύ εύκολα βήματα που όσο κι αν νυστάζεις, μπορείς να ακολουθήσεις ύστερα από τη βραδινή σου έξοδο.

Τα 5 βήματα για σωστό καθαρισμό

 1. Σκούπισε τις βλεφαρίδες. Μια μπάλα από βαμβάκι έχει αποτέλεσμα, αλλά για να αποφευχθεί η προσκόλληση μικρών ινών βαμβακιού στις βλεφαρίδες, δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις δίσκους ντεμακιγιάζ. Βύθισε το βαμβάκι σε νερό ντεμακιγιάζ και τρίψε το απαλά στις βλεφαρίδες (και στις δύο πλευρές) μέχρι να καθαρίσουν εντελώς από υπολείμματα μακιγιάζ.

2. Αφαίρεσε την κόλλα. Μόλις μαλακώσει η παλιά κόλλα, μπορείς να χρησιμοποιήσεις τσιμπιδάκι φρυδιών για να την αφαιρέσεις απαλά από τις βλεφαρίδες.

3. Απολύμανε. Αφού αφαιρεθεί η κόλλα και τα υπολείμματα μακιγιάζ, βύθισε ένα κομμάτι βαμβάκι σε οινόπνευμα και πέρασέ το πάνω από τις βλεφαρίδες και την αυτοκόλλητη ταινία για να τις απολυμάνεις.

4. Άφησε να στεγνώσουν στον αέρα. Όσο οι βλεφαρίδες είναι βρεγμένες, δώσε το σχήμα που χρειάζονται και στη συνέχεια άφησε να στεγνώσουν εντελώς πριν τις αποθηκεύσεις. Αυτό το βήμα είναι πολύ σημαντικό για την πρόληψη της ανάπτυξης βακτηρίων ή μούχλας στις βλεφαρίδες.

5. Φύλαξε σε δροσερό, ξηρό μέρος. Μην καταστρέψεις τη σκληρή δουλειά που έκανες και πετάξεις απλά τις βλεφαρίδες μέσα στο νεσεσέρ με τα καλλυντικά σου. Είναι προτιμότερο να τις αποθηκεύσεις σε ένα καθαρό κουτάκι για βλεφαρίδες, όπως αυτό μέσα στο οποίο τις αγόρασες.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα 5 καλύτερα φυσικά γλυκαντικά: Πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα, μύθοι και αλήθειες

xristiana

Άστατος ο καιρός με βροχές και καταιγίδες

xristiana

Γυναίκες που δεν έμειναν …στο ράφι! – Διαδικτυακή εκδήλωση της Βιβλιοθήκης στον Φοίνικα για την Ημέρα της Γυναίκας

xristiana