ΚεντρικήΥγεία

Κορονοϊός: Σημάδια ότι έχετε εξασθενημένο ανοσοποιητικό (εικόνες)

11/4/2022

Το ανθρώπινο σώμα έχει την ικανότητα να εκπέμπει σήμα κινδύνου όταν δεν μπορεί να διαχειριστεί κοινές ιογενείς παθήσεις ή άλλα ήπια προβλήματα υγείας.

Μία τέτοια περίπτωση είναι και όταν αδυνατεί να σας προστατεύσει από παθογόνους μικροοργανισμούς.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε τις προειδοποιήσεις και τις ενδείξεις, καθώς έτσι θα μπορέσετε να αντιμετωπίσετε ένα πρόβλημα πριν επιδεινωθεί.

Δείτε ποιες είναι οι σημαντικότερες ενδείξεις ενός αδύναμου ανοσοποιητικού συστήματος:

Αρρωσταίνετε συχνά: Εάν αρρωσταίνετε συχνά ή / και ο οργανισμός σας χρειάζεται περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο για να αναρρώσετε, είναι πιθανό το ανοσοποιητικό σας σύστημα να μην λειτουργεί αποτελεσματικά. Τα φτερνίσματα και η καταρροή είναι συνηθισμένα κατά τη διάρκεια του χειμώνα και της άνοιξης, αλλά σε μεγάλη συχνότητα, ειδικά όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι χαμηλές, δείχνουν ότι κάτι δεν πάει καλά με την άμυνα του οργανισμού σας έναντι των παθογόνων.
Έχετε συχνά έρπητα ζωστήρα: Ο επιχείλιος έρπης και ο έρπητας ζωστήρας προκαλούνται από την οικογένεια των ερπητοϊών και προκαλούν εξανθήματα. Ο ιός του έρπητα μπορεί να παραμένει σε αδρανή κατάσταση στο σώμα αλλά να ενεργοποιηθεί όταν το ανοσοποιητικό σύστημα είναι εξασθενημένο και ο οργανισμός σας βιώνει στρες.
Μόνιμο στρες: Λίγο άγχος είναι χρήσιμο και παραγωγικό, καθώς σας παρακινεί να κάνετε πράγματα. Κάποιες στρεσογόνες καταστάσεις, π.χ. ένα μποτιλιάρισμα, μπορούν να ενισχύσουν βραχυπρόθεσμα το ανοσοποιητικό. Εάν όμως βιώνετε χρόνιο στρες, το ανοσοποιητικό σας εξασθενεί με αποτέλεσμα να αρρωσταίνετε συχνά και να δυσκολεύεστε να αναρρώσετε.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Καθιστική ζωή: Κοστίζει στην Ελλάδα 130 εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, σύμφωνα με έρευνα

xristiana

«ΣΥΝΑΥΛΙΑ 80-90’s party» στο Δήμο Δάφνης – Υμηττού

xristiana

Styling tips για τέλειες εμφανίσεις

xristiana