ΚεντρικήΚοινωνικά

Δημιουργικό στέκι αποκτούν τα παιδιά με σύνδρομο Down στη Λάρισα

28/4/2022

Δημιουργικό στέκι αποκτούν τα παιδιά με σύνδρομο Down στη Λάρισα στο ιστορικό Λαρισαϊκό Ωδείο σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Λάρισας και πρόεδρο του Συλλόγου Γονέων και Φίλων ατόμων με σύνδρομο Down Θεσσαλίας «ο Κύκνος» Ντίνο Διαμάντο.

«Ένα τηλεφώνημα πριν λίγο από τον Περιφερειάρχη και φίλο Κώστα Αγοραστό με γέμισε συγκίνηση και ευτυχία. Έβαλε τη σφραγίδα υλοποίησης με την έγκριση-ένταξη με τον απαιτούμενο τελικό προϋπολογισμό σε ένα όραμα ζωής. Για μένα και αρκετές οικογένειες. Για τους Χρωμοσομουληδες που επιτέλους θα αποκτήσουν το Πρότυπο στην Ελλάδα Σπίτι τους».

Υπενθυμίζουμε ότι το Λαρισαϊκό Ωδείο ανήκει στο Γηροκομείο της Λάρισας και όπως είχε δηλώσει ο κ. Διαμάντος μετά από δωρεά του κατόχου και μετά από τις επαφές του συλλόγου «ο Κύκνος» με τον Δήμαρχο Λαρισαίων Απ. Καλογιάννη και την ταμία του Γηροκομείου Κατερίνα Ζιαζιά αποφασίστηκε να παραχωρηθεί η χρήση του στα άτομα με σύνδρομο Down.

Το Στέκι θα ονομαστεί «Το σπίτι των Χρωμοσωμούληδων» και θα λειτουργεί όλο το χρόνο με δραστηριότητες όπως εικαστικά, προβολή ταινιών, καφετέρια, με τα παιδιά που έχουν σύνδρομο Down να έχουν ενεργούς ρόλους.Επίσης το Στέκι θα λειτουργεί και ως ξενώνας.

Πηγή: https://www.larissanet.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Η ΣΥΖΩΗ Προκηρύσσει Τον 7ο ΣΥΖΑΘΛΟ

xristiana

Μεσσηνία: Σεισμός 3,7 Ρίχτερ ταρακούνησε τη Μεθώνη

xristiana

Ένας νεαρός γυρνούσε από νυχτερινή διασκέδαση και στο δρόμο…

xristiana