3/3/2022
Το μπρόκολο είναι ένα λαχανικό με λίγες θερμίδες αλλά πολλά θρεπτικά συστατικά, όπως βιταμίνες, μέταλλα, φυτικές ίνες και αντιοξειδωτικά.
Θεωρείται ότι περιέχει τα περισσότερα θρεπτικά συστατικά από όλα τα λαχανικά.
Εκτός από τα γνωστά συστατικά περιέχει πολλές φυτοχημικές ουσίες που έχουν συγκεντρώσει το επιστημονικό ενδιαφέρον και βρίσκονται υπό διαρκή μελέτη.
Η σημαντικότερη από αυτές είναι η σουλφοραφάνη, η οποία συμβάλλει στην αντιμετώπιση πολλών παθήσεων.
Τα ακατέργαστα λαχανικά έχουν τα υψηλότερα επίπεδα σουλφοραφάνης. Μελέτη διαπίστωσε ότι το ακατέργαστο μπρόκολο είχε δεκαπλάσια σουλφοραφάνη από το μαγειρεμένο.
Το μαγείρεμα σε ατμό για ένα έως τρία λεπτά είναι ο καλύτερος τρόπος για τη βελτιστοποίηση των επιπέδων σουλφοραφάνης.
Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο τα οφέλη του μπρόκολου για την υγεία:
Πηγή: Natural Cures
Πηγή: https://www.onmed.gr
Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com