ΚεντρικήΟμορφιά

DIY Φτιάξε μόνη σου μία ενυδατική κρέμα σώματος

21/3/2022

Οι κρέμες σώματος από τις πιο πολλές γυναίκες θεωρούνται πολυτέλεια ενώ δίνουν έμφαση περισσότερο στην περιοχή του προσώπου.

Το σώμα μας όμως καθημερινά ταλαιπωρείται από διάφορους παράγοντες με αποτέλεσμα να φαίνεται ξηρό και αφυδατωμένο. Συχνά ξεφλουδίζει, κάνει ραγάδες και θαμπώνει καθιστώντας το άτονο.

Η διατροφή παίζει πολύ σημαντικό ρόλο στην υγεία της επιδερμίδας μας βοηθώντας με τις κατάλληλες κρέμες στην εξισορρόπηση της. Η τακτική χρήση τους δίνει λύση κάνοντας το σώμα σου να φαίνεται πιο λαμπερό και υγιές.

Αυτό όπως που πρέπει να προσέξεις είναι η ποιότητα της κρέμας που θα χρησιμοποιήσεις να είναι η κατάλληλη για τον δικό σου τύπο δέρματος.

Η χειροποίητη κρέμα με βούτυρο καρύδας που σου έχουμε ετοιμάσει θα σε κάνει να εκπλαγείς και θα σου χαρίσει μοναδικά αποτελέσματα. Πρόκειται για μια εξαιρετική κρέμα ιδανική για πολύ ξηρές επιδερμίδες.

Τα υλικά που θα χρειαστείς

4 κουταλιές της σούπας αμυγδαλέλαιο

3 κουταλιές της σούπας βούτυρο καρύδας

1 κουταλιά της σούπας μελισσοκέρι

1 αμπούλα βιταμίνη Ε

Εκτέλεση

Λιώσε σε ένα κατσαρολάκι το μελισσοκέρι και το βούτυρο καρύδας και ανακάτεψε καλά μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα. Χρησιμοποίησε πολύ χαμηλή θερμοκρασία για να μην βράσουν τα υλικά σου διότι χάνουν τις ευεργετικές τους ιδιότητες.

Στη συνέχεια πρόσθεσε το αμυγδαλέλαιο, ανακάτεψε και κατέβασε από τη φωτιά. Ρίξε γρήγορα τη βιταμίνη Ε και ανακάτεψε το μίγμα.

Η βιταμίνη Ε εκτός από τα οφέλη που θα προσφέρει στο δέρμα σου θα συντηρήσει και την κρέμα σου. Τοποθέτησε το μίγμα σου σε ένα αποστειρωμένο βαζάκι και άφησε το να κρυώσει. Εφάρμοσε την κρέμα σου καθημερινά και απόλαυσε λαμπερή και λεία επιδερμίδα.

Πηγή: https://www.roulastamatopoulou.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

ECOTIVITY: Δωρεάν Σεμινάριο Για Την Σπατάλη Τροφίμων (Food Waste)

xristiana

Vegetarian καρμπονάρα για ατελείωτη απόλαυση

xristiana

Έλλειψη σιδήρου στην εγκυμοσύνη: Πώς θα την αποφύγετε

xristiana