ΚεντρικήΚοινωνικά

Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο

27/3/2022

Συμμετέχουν στη «3η Διεθνής Διαδικτυακή Ραδιοφωνική Συνάντηση/Φεστιβάλ 2022 “Θέατρο μπροστά από ένα μικρόφωνο” ΕΛΛΑΔΑ – ΚΥΠΡΟΣ – ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ».

Συνολικά πάνω από 500 μαθητές από 39 ομάδες, από Ελλάδα, Κύπρο, Αυστραλία και Πολωνία, εμπνεύστηκαν, επέλεξαν, ανακάλυψαν, ηχογράφησαν, επεξεργάστηκαν τεχνικά, και με την πολύτιμη βοήθεια των εκπαιδευτικών τους μοιράζονται τώρα με τους μικρούς και μεγάλους ακροατές, τα εξαιρετικής απόδοσης, θεατρικά έργα.

Ακούστε και ψηφίστε

Μπορείτε να τα βρείτε, να τα ακούσετε αλλά και να ψηφίσετε όποιο έργο σας αρέσει στη σελίδα: https://www.dramacenter.gr/copy-of-theatro-mprosta-apo-ena-mik

Τα μέλη της κριτικής επιτροπής αποτελούνται από την κα Δρ. Σταυρούλα Νικολούδη, είναι καθηγήτρια και Συντονίστρια του προγράμματος Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο La Trobe της Μελβούρνης, ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του ΚΘΒΕ Αστέριος Πελτέκης και ο εκπαιδευτικός και ραδιοφωνικός παραγωγός Κυριάκος Παστίδης.

Τα μέλη θα επιλέξουν συνολικά 6 έργα από τα 39 κι επίσης θα υπάρχει και η ψηφοφορία των ακροατών, μέσα από την οποία θα αναδειχθεί το 7ο έργο του Φεστιβάλ.

Και τα 39 θεατρικά έργα είναι αξιέπαινα γι΄ αυτό η ψηφοφορία όλων θα είναι δύσκολη.
Η ψηφοφορία κλείνει στις 30 Μαρτίου 2022.

Η Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ

Την Κυριακή 3/4 στις 12μμ ώρα Ελλάδος/Κύπρου (ώρα Πολωνίας 11πμ και ώρα Μελβούρνης 7μμ) θα γίνει η Επίσημη Έναρξη του Φεστιβάλ, με την συνάντηση (μέσω zoom) όλων των ομάδων και των συντελεστών που συμμετέχουν, και θα έχουμε την ευκαιρία να γνωριστούμε μεταξύ μας και να γιορτάσουμε τη δημιουργικότητα όλων των μαθητών και μαθητριών που συμμετείχαν.

Θα έχουμε κι επίσημους καλεσμένους όπως την Δρ. Άντρη Χ. Κωνσταντίνου, θεατρολόγο και Αναπληρώτρια καθηγήτρια, από το τμήμα επιστημών της Αγωγής του Πανεπιστημίου Frederick, την πρωτεργάτρια στην Ελληνική Ραδιοφωνία της Μελβούρνης κα Ρένα Φραγκιουδάκη και τον κύριο Απόστολο Λαφόπουλο, αναπληρωτή καθηγητή του τμήματος Audio Visual Arts του Ιόνιου Πανεπιστημίου, που θα χαιρετήσουν όλους τους μαθητές.

Στο πλαίσιο της συνάντησης θα γίνει και η Επίσημη Ανακοίνωση των 6 θεατρικών έργων και του έργου του κοινού που θα βραβευθούν και θα ακουστούν στα κρατικά ραδιόφωνα (ΕΡΤ3, ΡΙΚ, SBS Greek).

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

7 σχέδια για glitter μανικιούρ

xristiana

Πώς μπορούμε να δούμε τις γόνιμες ημέρες με υπερηχογράφημα; (vid)

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana