ΚεντρικήΚοινωνικά

Γυναίκες που δεν έμειναν …στο ράφι! – Διαδικτυακή εκδήλωση της Βιβλιοθήκης στον Φοίνικα για την Ημέρα της Γυναίκας

7/3/2022

Η κοινοτική Βιβλιοθήκη στον Φοίνικα, Παιδική κ Εφηβική, Δανειστική και Συνεργατική συμμετέχει στις εκδηλώσεις της Επιτροπής Ισότητας του Δήμου Σύρου-Ερμούπολης για την Ημέρα της Γυναίκας και σας προσκαλεί στη διαδικτυακή εκδήλωση με αφορμή βιβλία που μιλάνε για σημαντικές γυναίκες, το Σάββατο 12 Μαρτίου 2022, στις 6.30 το απόγευμα και με διάρκεια περίπου μία ώρα. Συμμετέχουν παιδιά που δανείστηκαν  βιβλία από τη Βιβλιοθήκη και δημιούργησαν παρουσίαση με εικόνες και λόγια, διαβάζουμε για τη δημοφιλέστερη γυναίκα και παίζουμε όλοι μαζί ένα παιχνίδι γνώσεων!

Αφηγητές της ομάδας ΠαραμυθιαΖω θα διαβάσουν όσα λέει το εικονογραφημένο βιβλίο «Υπέροχες γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο» (γραμμένο για παιδιά 5+ ετών) για μία γυναίκα, όποια ψηφίσει το κοινό της εκδήλωσης ως την πιο σπουδαία ή εκείνη για την οποία δεν ξέρουμε και πολλά. Φυσικά, μετά ο καθένας μπορεί να πει τη γνώμη του! (ενδεικτική διάρκεια: 15’).

Η Γ’ τάξη Δημοτικού Σχολείου Βάρης-Μάννα ετοιμάζει με ζήλο ένα πρότζεκτ για την Φρίντα Κάλο, την ιστορία της οποίας βρήκαν στο εικονογραφημένο βιβλίο «20 σπουδαία κορίτσια που άλλαξαν τον κόσμο» (γραμμένο για παιδιά 8+ ετών). Έχουμε δει στιγμιότυπα της προετοιμασίας τους και έχουν κάνει θεαματικά πράγματα! (ενδεικτική διάρκεια 15’),

Θα παίξουμε ένα παιχνίδι γνώσεων διαδικτυακά, με πληροφορίες που θα αντλήσουμε από το εικονογραφημένο βιβλίο «30 γυναίκες που άλλαξαν τον κόσμο και πώς μπορείς να τον αλλάξεις κι εσύ» (γραμμένο για εφήβους). Μικροί και μεγάλοι, γινόμαστε μια ομάδα και παλεύουμε να νικήσουμε τον υπολογιστή! (ενδεικτική διάρκεια: 15’!).

Όλοι οι παραβρισκόμενοι στην εκδήλωση που θα δηλώσουν την παρουσία τους

θα έχουν έκπτωση 10% – προσφορά του καταστήματος Planet Beez

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί μέσω της πλατφόρμας Zoom (Meeting ID:7226839136 / Pass:149533)

(Παρακαλούμε δοκιμάστε τον σύνδεσμο 15 λεπτά νωρίτερα ώστε να μην καθυστερήσει η έναρξη της εκδήλωσης)

Ας είμαστε όλοι εκεί για να τιμήσουμε κυρίως τα παιδιά που εργάστηκαν με τόση αγάπη γύρω από ένα βιβλίο…

Πηγή: https://cyclades24.gr

Related posts

Πως θα προλάβεις την απώλεια όγκου στα χείλη σου καθώς μεγαλώνεις;

xristiana

ΔΕΗ: E-Bike Festival

xristiana

ΔΩΡΕΑΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΥΤΟΑΜΥΝΑΣ ΚΡΑΒ ΜΑΓΚΑ ΓΙΑ ΓΥΝΑΙΚΕΣ

xristiana