14/3/2022
Η ισορροπημένη και πλούσια σε θρεπτικά στοιχεία διατροφή έχει ευεργετική επίδραση στην υγεία και αποτελεί ασπίδα κατά του καρκίνου.
Τέτοια είναι η παραδοσιακή διατροφή που ακολουθούμε στην Ελλάδα και έχει καθιερωθεί παγκόσμια ως Μεσογειακή διατροφή, η οποία είναι πλούσια σε φρούτα, λαχανικά, ωμά ή βρασμένα χόρτα, όσπρια, δημητριακά (ψωμί και ζυμαρικά ολικής αλέσεως, μη αποφλοιωμένο ρύζι) γάλα, γιαούρτι, τυρί, αυγά, ξηρούς καρπούς, ελαιόλαδο, ψάρια, πουλερικά. Προβλέπει επίσης μέτρια κατανάλωση αλκοόλ, κυρίως κόκκινου κρασιού, και μικρή κατανάλωση κόκκινου κρέατος.
Τα παραπάνω τρόφιμα περιέχουν υψηλά επίπεδα αντιοξειδωτικών ουσιών που προστατεύουν το ανθρώπινο σώμα από τις βλαβερές επιδράσεις των ελευθέρων ριζών, δηλαδή των καρκινογόνων μορίων που δημιουργούνται στο σώμα και παράγονται από τοξίνες.
Το χρώμα των τροφών αποτελεί καλή ένδειξη για τη διατροφική αξία τους.
Δείτε παρακάτω ποιους καρκίνους προλαμβάνουν οι τροφές ανάλογα με το χρώμα τους:
Πηγή: https://www.onmed.gr
Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr