ΚεντρικήΚοινωνικά

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 11/2

11/2/2022

Αναφορές Σταϊκούρα και στην στήριξη των νοικοκυριών

Νωρίτερα θα γίνει και φέτος η υποβολή των φορολογιών δηλώσεων, όπως προέκυψε από τηλεδιάσκεψη που είχε ο υπουργός Οικονομίας κ. Χρήστος Σταϊκούρας.

Εκτός από αυτό, τη διαβεβαίωση ότι θα συνεχιστεί η στήριξη της επιχειρηματικότητας και των νοικοκυριών παρείχε επιπλέον ο υπουργός Οικονομίας, Χρήστος Σταϊκούρας, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης με το ΔΣ του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης (ΕΒΕΘ). Ο υπουργός επεσήμανε, ωστόσο, πως χρειάζεται μεγάλη προσοχή στην άσκηση της δημοσιονομικής πολιτικής και αυστηρή τήρηση της εκτέλεσης του προϋπολογισμού.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του ΕΒΕΘ, στην τηλεδιάσκεψη του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης και του διοικητή της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Εσόδων (ΑΑΔΕ), Γιώργου Πιτσιλή, με το ΔΣ του ΕΒΕΘ, ο κ. Σταϊκούρας σημείωσε πως «θα συνεχίσουμε να βοηθάμε την επιχειρηματικότητα και τα νοικοκυριά, αλλά θα μαζευόμαστε κιόλας», ενώ έκανε λόγο για ισχυρή και διατηρήσιμη ανάπτυξη φέτος και το 2023.

Νωρίτερα η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων

Από την πλευρά του, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, αναφέρθηκε στις τρέχουσες ρυθμίσεις φορολογικών χρεών, σε ζητήματα της τελωνειακής νομοθεσίας και σε επιμέρους ζητήματα, που -μεταξύ άλλων- αφορούν και τα επιμελητήρια.

Στο σημαντικό έργο που έχει αναπτυχθεί με την πλατφόρμα Digital Accounting and Tax Application «myDATA», αναφέρθηκε ο διοικητής ΑΑΔΕ Γιώργος Πιτσιλής, σημειώνοντας -σύμφωνα με την ανακοίνωση του ΕΒΕΘ- ότι καταγράφεται συντριπτική συμμετοχή των επιχειρήσεων.

Ο κ. Πιτσιλής ανέφερε ακόμη ότι και φέτος θα γίνει πράξη η υποβολή των φορολογικών δηλώσεων νωρίτερα, ενώ γνωστοποίησε ότι βρίσκεται σε πορεία υλοποίησης η αναβάθμιση όλων των πληροφοριακών συστημάτων της ΑΑΔΕ, με στόχο να βρεθούν λύσεις στα προβλήματα που ανακύπτουν κατά την εφαρμογή των εκσυγχρονιστικών πρωτοβουλιών.

Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης, το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης καθώς και ο διοικητής της ΑΑΔΕ απάντησαν στις εξειδικευμένες ερωτήσεις των μελών του διοικητικού συμβουλίου του ΕΒΕΘ, καθώς και στο ερώτημα που απηύθυνε ο οικονομικός επόπτης της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος (ΚΕΕΕ) Γιάννης Βουτσινάς.

Πηγή: ΟΤ 

Γράψτε το σχόλιό σας

Πηγή: https://www.in.gr

Κάντε κλικ στους τίτλους για να διαβάσετε την είδηση που σας ενδιαφέρει.

  1. ΑΣΕΠ: Τριήμερη αναστολή ηλεκτρονικών υπηρεσιών
  2. ΤΡΑΙΝΟΣΕ: Ποιοι είναι οι τρεις τρόποι αποζημίωσης όσων ταλαιπωρήθηκαν από την κακοκαιρία
  3. Υπ. Υποδομών: Έως πότε παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Εκπαίδευσης Εξέτασης
  4. Ψηφιακές υπηρεσίες μέσω gov.gr: Ακόμα περισσότεροι οι φορείς του Δημοσίου που τις παρέχουν
  5. Βόρειο Αιγαίο: Κινητοποιήσεις στις 23/2 ενάντια σε νέες μεταναστευτικές δομές σε Λέσβο-Χίο
  6. Πού μπορείτε να κάνετε δωρεάν rapid test αύριο Σάββατο 12/2
  7. Δωρεάν Wi-Fi εγκατέστησε ο δήμος Ζωγράφου
  8. ΟΑΕΔ: Παράταση στις αιτήσεις για νέους εργασιακούς συμβούλους με σύμβαση ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Related posts

Δωρεάν μαστολογικοί έλεγχοι σε ανασφάλιστες γυναίκες

xristiana

«Πολιτιστικό Καλοκαίρι 2022» στο Μεσαίο του Δ. Ωραιοκάστρου με ποντιακή συναυλία

xristiana

Ταλαιπωρημένες φτέρνες μετά τις διακοπές; Το εύκολο DIY scrub για πέλματα απαλά σαν μωρού

xristiana