ΚεντρικήΟμορφιά

Facial slugging: Η νέα κορεάτικη τάση που υπόσχεται ενυδατωμένη επιδερμίδα

14/2/2022

Viral έχει γίνει τον τελευταίο καιρό στο TikTok η νέα τάση skincare «Facial slugging» που υπόσχεται να σου χαρίσει την πιο απαλή και ενυδατωμένη επιδερμίδα.

Τι είναι όμως το facial slugging;

Το facial slugging, περιλαμβάνει ουσιαστικά την εφαρμογή βαζελίνης στο πρόσωπο ως τελευταίο βήμα στο βραδινό daily skincare routine σου, για την ανάπλαση του προσώπου.

Η εφαρμογή της βαζελίνης «κλειδώνει» ουσιαστικά την υγρασία της επιδερμίδας, για την αποφυγή της έντονης ξηρότητας του δέρματος ιδιαίτερα κατά τους χειμερινούς μήνες.

Έτσι, γυναίκες που ταλαιπωρούνται από ξηρή επιδερμίδα μπορούν να ακολουθήσουν την νέα αυτή τάση στην καθημερινή skincare routine τους.

Ωστόσο, δεν συνίστασαι η υιοθέτησή της από γυναίκες με λιπαρό δέρμα και ακνεϊκές τάσεις, καθώς η χρήση της βαζελίνης μπορεί να οδηγήσει σε φράξη των πόρων και την εμφάνιση ακμής.

Μάλιστα, σύμφωνα με ανακοίνωση της Αμερικανικής Ακαδημίας Δερματολογίας, η χρήση της βαζελίνης στην επιδερμίδα είναι απόλυτα ασφαλής, καθώς το συγκεκριμένο συστατικό έχει εγκριθεί και για χρήση σε περιπτώσεις βρεφών με έκζεμα.

Μεγάλη προσοχή ωστόσο πρέπει να δοθεί στο συνδυασμό της χρήσης βαζελίνης με άλλα δραστικά συστατικά όπως η ρετινόλη, καθώς υπάρχει ο κίνδυνος εμφάνισης ερεθισμών, λόγω της ιδιότητας της βαζελίνης να λειτουργεί σαν αδιαπέραστο φιλμ που κρατάει στο δέρμα οποιοδήποτε προϊόν έχει ήδη εφαρμοστεί.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Οι εβδομαδιαίες προβλέψεις για όλα τα ζώδια από τη ζαρΑτούΣΤΡΑ (26/2 – 3/3)

xristiana

Ενημερωτική Δράση Για Τον Ρόλο Της Οικογένειας Στην Πρόληψη Των Εξαρτήσεων

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 10/4

xristiana