ΚεντρικήΚοινωνικά

25ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων

16/2/2022

Το Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, κλείνει φέτος τα 25, αποτελώντας με απόλυτη βεβαιότητα την παλαιότερη προσομοίωση συζήτησης, προβληματισμού και διεξαγωγής συμπερασμάτων μέσω έρευνας στην Ελλάδα. Για την SAFIA αποτελεί την μεγαλύτερη δράση της ακαδημαϊκής χρονιάς. Το Κοινοβούλιο αποτελείται από Επιτροπές στις οποίες συμμετέχουν φοιτητές από όλη την Ελλάδα ως Βουλευτές και Βουλεύτριες και εργάζονται πάνω σε διαφορετικά θέματα τα οποία μελετώνται από διεθνολογική σκοπιά, υπό την καθοδήγηση ενός Συντονιστή και την εποπτεία ενός Επιστημονικού Συμβούλου.

Η Επιτροπή των Επιστημονικών Συμβούλων αποτελείται κάθε χρόνο από εξέχοντα μέλη της ελληνικής ακαδημαϊκής κοινότητας, τα οποία με ιδιαίτερη αγάπη έχουν αγκαλιάσει και στηρίξει το θεσμό για περισσότερο από δύο δεκαετίες.

Το 25ο Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων (ΠΚΝ), ο θεσμός-ορόσημο του Οργανισμού SAFIA, επιστρέφει, λοιπόν, δυναμικά και θα πραγματοποιηθεί για πρώτη φορά μετά από δύο έτη δια ζώσης το διάστημα 16-20 Μαρτίου 2022!

Οι συμμετέχοντες στο 25o Πανελλήνιο Κοινοβούλιο Νέων, Συντονιστές και Βουλευτές, έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν ανάμεσα σε 10 επιτροπές με θέματα που άπτονται της ευρωπαϊκής και διεθνούς επικαιρότητας! Εντός της αίτησης θα βρείτε τις 10 επιτροπές, οι 9 εκ των οποίων απευθύνονται σε προπτυχιακούς και μεταπτυχιακούς φοιτητές, ενώ η επιτροπή “Προς μία πορεία εκσυγχρονισμού της εκπαιδευτικής διαδικασίας: ο ρόλος και η σημασία των νέων τεχνολογιών” θα αποτελείται από μαθητές Λυκείου.Κάθε επιτροπή στελεχώνεται από 1 Συντονιστή και 9 Βουλευτές, οι οποίοι μετά από μια σειρά συναντήσεων που θα πραγματοποιήσουν με την ομάδα τους, καλούνται κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου να συνθέσουν ένα επιστημονικού κύρους κείμενο υπό την ακαδημαϊκή εποπτεία ενός Επιστημονικού Συμβούλου.

Στην Τελετή Λήξης, κάθε Επιτροπή θα εισηγηθεί το κείμενο που προετοίμασε και θα δεχθεί ερωτήσεις από την Ολομέλεια στο πλαίσιο του Κοινοβουλευτικού Ελέγχου. Στο τέλος της Τελετής Λήξης, πραγματοποιείται ψηφοφορία για το καλύτερο κείμενο και ανακοινώνεται η νικητήρια Επιτροπή!

Την αίτηση για Συντονιστές και Βουλευτές για το 25ο ΠΚΝ μπορείτε να συμπληρώσετε έως τις 25 Φεβρουαρίου 2022 εδώ.

Περισσότερα για τις Επιτροπές μπορείτε να δείτε εδώ.

Related posts

Δελτίο ειδήσεων 4/4

xristiana

«Εγώ & Εσύ, Μαζί!…Για Καλό Σκοπό!»: Εκδήλωση Στη Λάρισα

xristiana

Νύχτες Πολιτισμού στο Άλσος Νέας Σμύρνης αφιερωμένες στην επέτειο των 100 χρόνων από την Καταστροφή

xristiana