ΚεντρικήΚοινωνικά

Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής καινοτομίας

2/2/2022

Ο Δήμος Αμπελοκήπων Μενεμένης με την υποστήριξη της Eduact διοργανώνει το πρώτο Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής καινοτομίας. Τα παιδιά μας είναι έτοιμα να σχεδιάζουν το μέλλον των μεταφορών. Η τελετή έναρξης του Φεστιβάλ Εκπαιδευτικής Ρομποτικής και μαθητικής Καινοτομίας του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης θα διεξαχθεί το Σάββατο 5/2 και ώρα 17.30 μέσω της πλατφόρμας zoom. (Link της συνάντησης: https://eduact.org/festival-robotikis-enarksi).

Στην εκδήλωση θα απευθύνουν χαιρετισμό ο Δήμαρχος Αμπελοκήπων – Μενεμένης κ.Λάζαρος Κυρίζογλου και ο Πρόεδρος του Εκπαιδευτικού Οργανισμού Eduact κ.Κωνσταντίνος Βασιλείου.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, όλων των τάξεων του Δημοτικού και Γυμνασίου του Δήμου Αμπελοκήπων-Μενεμένης. Συγκεκριμένα, προβλέπεται η δημιουργία 20 ομάδων εργασίας, με τη συμμετοχή 110 μαθητών και μαθητριών Δημοτικού και 30 μαθητών και μαθητριών Γυμνασίου. Οι ομάδες αυτές θα προετοιμαστούν μέσα από 8 συναντήσεις/workshops ρομποτικής. Η θεματολογία των κατασκευών επιδείξεων θα είναι ελεύθερη.

Η διαδικασία των εγγραφών τελείωσε και τηρήθηκε για την συμμετοχή, σειρά προτεραιότητας. Η προετοιμασία και οργάνωση του προγράμματος θα γίνει από την Eduact σε χώρους που θα παραχωρήσει ο Δήμος μας.

Covid-19 Policy

Σε όλες τις συναντήσεις τηρούνται όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας και υγιεινής για την ασφάλεια των παιδιών και του εκπαιδευτικού προσωπικού. Σε περίπτωση απαγόρευσης διεξαγωγής εργαστηρίων βάσει νόμου ή υπουργικής απόφασης, υπάρχει η δυνατότητα
μετατροπής του προγράμματος σε εξ αποστάσεως εργαστήρια και εκδηλώσεις μέσω διαδικτυακής πλατφόρμας.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Ευτυχίδου: Πώς τα βιομηχανικά πάρκα θα γίνουν «πράσινα» και «έξυπνα»

xristiana

Συναυλία για καλό και… τετράποδο σκοπό στο Χαλάνδρι

xristiana

Στις 15 Μαΐου Θα Διεξαχθεί Φέτος Η «Ειρηνοδρομία 2022»

xristiana