ΚεντρικήΜαγειρική

Σπαγγέτι με σάλτσα ελιάς, λεμόνι και κόλιανδρο

20/2/2022

Υλικά

  • 350 γρ. σπαγγέτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού ελιές
  • 1/4 φλ. τσαγιού πάνκο
  • 1 κ. σ. ξύσμα λεμονιού
  • 1/4 φλ. τσαγιού χυμό λεμόνι
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. μαϊντανό
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 1/2 φλ. τσαγιού κόλιανδρο
  • 2 κ. σ. κάπαρη
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα, επιπλέον για το σερβίρισμα
  • 3 κ. σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Βράστε τα ζυμαρικά σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.

Βήμα 2
Σοτάρετε το πάνκο για 4-6 λεπτά μέχρι να ροδίσει, αφαιρέστε από τη φωτιά και προσθέστε λίγο ξύσμα λεμονιού και το κρεμμύδι και ανακατέψτε.

Βήμα 3
Σε έναν επεξεργαστή τροφίμων ανακατέψτε το μαϊντανό με τις ελιές, το σκόρδο, τον κόλιανδρο και την κάπαρη. Προσθέστε την παρμεζάνα, ξαναχτυπτήστε και στη συνέχεια προσθέστε λάδι και 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.

Βήμα 4
Κρατήστε 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά, σουρώστε, βάλτε τα και πάλι στην κατσαρόλα και προσθέστε τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού.

Βήμα 5
Προσθέστε στην κατσαρόλα με τα ζυμαρικά τη σάλτσα και το νερό που κρατήσατε στην άκρη και ανακατέψτε. Αν είναι λίγο το νερό, προσθέστε κι άλλο.

Βήμα 6
Σερβίρετε και γαρνίρετε με το πάνκο λεμονιού.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Φωτιά στην Καλιφόρνια απειλεί τα ψηλότερα και γηραιότερα δέντρα στον κόσμο

xristiana

Γιατί η ημικρανία και η αθροιστική κεφαλαλγία εμφανίζονται την ίδια ώρα της ημέρας

xristiana

SSE Renewables: Το ελληνικό «παρών» της εταιρείας που έβαλε στην πρίζα το μεγαλύτερο υπεράκτιο αιολικό του κόσμου

xristiana