ΚεντρικήΚοινωνικά

Οι Ψυχολόγοι Στο Πλευρό Γονέων Και Παιδιών

20/2/2022

Στα πλαίσια του Συμβουλευτικού Σταθμού για Γονείς, Παιδιά και Εφήβους της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Αθλητισμού, Νεολαίας & Δια βίου Μάθησης του Δήμου Καλαμαριάς, οι ψυχολόγοι οργανώνουν ομάδες:

  • Για γονείς, τους οποίους θα βοηθήσουν να αναπτύξουν τον ρόλο τους,
  • Για παιδιά και εφήβους, προκειμένου να τους βοηθήσουν να αντιμετωπίσουν κάποιες δυσκολίες τους, που αφορούν στην έκφραση των συναισθημάτων και τη διαχείριση του άγχους.

Ομαδική Συμβουλευτική Γονέων

Η συγκεκριμένη ομάδα απευθύνεται σε γονείς παιδιών Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου και περιλαμβάνει την ενημέρωση και εκπαίδευση των γονέων σε διάφορα θέματα που αφορούν το παιδί τους, τη σχέση τους με το παιδί τους, όπως και το ρόλο τους ως γονείς. Στόχος της ομάδας είναι να βοηθήσει τον γονιό να κατακτήσει νέες γνώσεις και δεξιότητες, που ο ίδιος αξιολογεί ως απαραίτητες σε αυτόν τον ρόλο του. Επίσης, βοηθά τον γονιό να αξιολογήσει και να εξελίξει τις γνώσεις και τις εμπειρίες που ήδη κατέχει με στόχο να μπορέσει να τις χρησιμοποιήσει προς όφελος του παιδιού του και της σχέσης τους.

Η ομάδα αυτή θα δουλέψει με βιωματικό τρόπο χρησιμοποιώντας ως μέσο το ψυχόδραμα. Μέσω του ψυχοδράματος τα μέλη της ομάδας θα έχουν τη δυνατότητα να συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία της ομάδας, να εκφραστούν δημιουργικά, να “παίξουν”, να δράσουν αυθόρμητα, να ανακαλύψουν και ν’ αναπτύξουν το ρόλο του γονέα, όπως ταιριάζει στους ίδιους!

Υπεύθυνη Ψυχολόγος: Καλογερίδου Όλγα

Ημερομηνίες: Κάθε Δευτέρα

Ώρες: Δευτέρες: 17:30-19:45

Έναρξη: Δευτέρα 04/04/2022

Αριθμός συναντήσεων: 10

Μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων: 10

Συμμετοχή: Δωρεάν με προεγγραφή. Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Απαραίτητη προϋπόθεση για τη συμμετοχή του γονιού στην ομάδα είναι η παρουσία του σε ολόκληρο τον κύκλο των 10 συναντήσεων.

Εγγραφές: Εως 18/3/22. Τρίτη-Παρασκευή 9.00-10.00 στο τηλ. 2313 314 496/ Καλογερίδου Όλγα

Τόπος διεξαγωγής ομάδας: Πολυλειτουργικό Κέντρο Παιδείας, Ανδρέα Παπανδρέου 35, 1ος όροφος, αίθουσα Η/Υ.

Related posts

Κομισιόν: Μια ελληνική πόλη ανάμεσα στις 23 ευρωπαϊκές «πράσινες»

xristiana

Διαβήτης: «Κόψτε» τους υδατάνθρακες και μειώστε τον κίνδυνο νόσου – Έρευνα αποκαλύπτει

xristiana

ΕΦΕΤ: Πασχαλινές συμβουλές προς τους καταναλωτές

xristiana