ΚεντρικήΟμορφιά

Νιασιναμίδη: To συστατικό που δεν ήξερες ότι χρειάζεται η λιπαρή σου επιδερμίδα

2/2/2022

Μαζί με την άνοιξη που πλησιάζει έρχονται και οι νέοι στόχοι που θέλουμε να κατακτήσουμε. Μερικοί από αυτούς αφορούν την ομορφιά και ο νούμερο ένας στόχος για τις περισσότερες γυναίκες είναι – μια καθαρή και όμορφη επιδερμίδα. Εμείς λοιπόν σήμερα θα κάνουμε focus σε ένα συστατικό που ίσως δεν γνωρίζατε και το βέβαιο είναι ότι θα λατρέψει η λιπαρή επιδερμίδα σας.

Η νιασιναμίδη aka βιταμίνη B3 είναι ένα από τα πιο δημοφιλή skincare συστατικά που μπορεί να βρίσκεται για παράδειγμα στο serum που χρησιμοποιείτε και ήρθε η ώρα να μάθετε όλα τα οφέλη της. Εκτός από το ότι συμβάλλει στην βαθιά ενυδάτωση της επιδερμίδας και στην ενίσχυση του δερματικού φραγμού, «δουλεύει σκληρά» για να καλύψει πολλές ανάγκες της επιδερμίδας.

Ποια είναι τα οφέλη της στο δέρμα;

H εφαρμογή της νιασιναμίδης στο δέρμα βοηθά στη μείωση της ακμής, στην εξασθένιση του αποχρωματισμού αλλά και στην επιβράδυνση της γήρανσης. Ακόμη, συμβάλλει ενεργά στη μείωση των λεπτών γραμμών και τη μείωση των έντονων πόρων.

Πώς μπορείτε να εντάξετε την νιασιναμίδη στην ρουτίνα ομορφιάς σας;

Η νιασιναμίδη είναι ένα συστατικό που δρα καλύτερα σε συνδυασμό με άλλα σημαντικά για το δέρμα συστατικά όπως τη ρετινόλη, το υαλουρονικό οξύ, τη βιταμίνη C και τα άλλα αντιοξειδωτικά. H εφαρμογή είναι απλή – εφαρμόζετε το προϊόν στο πρόσωπο, το λαιμό, γύρω από τα μάτια και στο ντεκολτέ. Είναι σημαντικό να λάβετε υπόψη την ποσότητα νιασιναμίδης που περιέχεται στο προϊόν καθώς αν έχετε ευαίσθητο δέρμα καλό είναι να ξεκινήσετε με περιεκτικότητα 2% ή 5%.

Αν έχετε λιπαρό δέρμα με τάση ακμής, η νιασιναμίδη είναι ιδανική καθώς έχει αντιφλεγμονώδεις ιδιότητες που τη καθιστούν αποτελεσματική ενάντια στην ακμή. Μπορείτε να το βρείτε σε ορούς, καθαριστικά, τονωτικά, ενυδατικές κρέμες και μάσκες.

Πηγή: https://jenny.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Καστανό της μόκας: Το χρώμα μαλλιών που θα πρωταγωνιστήσει το φθινόπωρο

xristiana

Δελτίο καλών ειδήσεων

xristiana

Webinar µε θέµα το ρόλο της συνθετικής βιολογίας στη βιώσιµη γεωργία

xristiana