ΚεντρικήΚοινωνικά

Χαλκιδική: 7o Parthenώn Film Festival

22/6/2022

Κινηματογράφος, ΘεσσαλονίκηΧαλκιδική, Παρθενώνας, Καλοκαίρι 2022: To 7o Pathenώn Film Festival επιστρέφει για Σινεμά στο Χωριό με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα στο ταξίδι!

Tο Parthenώn Film Festival – Σινεμά στο Χωριό επιστρέφει στις 8-10 Ιουλίου στον Παρθενώνα Χαλκιδικής με ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα με θέμα το ταξίδι. Περιπλανήσεις για δύο, οικογενειακά road trips, μοναχικές αναζητήσεις, το σινεμά σαν προορισμός και σαν σημείο εκκίνησης. Αυτή είναι η θεματική του 7ου Parthenώn Film Festival, που θα υποδεχθεί ξανά φέτος παλιούς και νέους φίλους στη φιλόξενη πλατεία του Παρθενώνα, με ελεύθερη είσοδο για όλους.

Τα «Μαγνητικά Πεδία», η πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Γούση, που ενθουσίασε κοινό και κριτικούς, θα ανοίξει τη φετινή διοργάνωση. Ένα ταξίδι για δύο, μία ρομαντική περιπλάνηση για την Έλενα και τον Αντώνη, που συναντιούνται σε ένα νησί, που σαν να φτιάχτηκε για να φιλοξενήσει την ιδιαίτερη συμπόρευση τους.

Το Ταξίδι για Δύο συμπληρώνεται με το «Paper Moon», έναν φόρο τιμής στον θεωρητικό του κινηματογράφου και σκηνοθέτη Peter Bogdanovich, που έφυγε φέτος στα 82 του. Ένα ταξίδι που ενώνει για πρώτη φορά τον Ryan O’Neal με τη μικρή του κόρη, Tatum O’Neal, βραβευμένη με Όσκαρ για την ερμηνεία της.

Τη σκυτάλη παίρνουν οι φωτεινοί -και δυσλειτουργικοί- κόσμοι του βραβευμένου με 2 Όσκαρ «Little Miss Sunshine» και του «The Darjeeling Limited» του Wes Anderson, για να μας διηγηθούν οικογενειακές ιστορίες με τον πιο ευφάνταστο και γλυκόπικρο τρόπο.
Τέλος, το βραβευμένο με Χρυσό Φοίνικα «Παρίσι, Τέξας» του Wim Wenders, ένα αριστουργηματικό road film με τον Harry Dean Stanton σε μια αιώνια αναζήτηση ενός χαμένου έρωτα, θα κλείσει το φεστιβάλ με τον πιο ρομαντικό τρόπο.

Πηγή: https://cityportal.gr

Related posts

«Η Γνώση Σώζει Ζωές»

xristiana

Χριστουγεννιάτικος κορμός με κακάο, μπισκότα και κάστανα

xristiana

“Discover Dogs”: Η Μεγαλύτερη Γιορτή Με Θέμα Τον Σκύλο Επιστρέφει Στη Θεσσαλονίκη

xristiana