ΚεντρικήΚοινωνικά

Εθελοντική Αιμοδοσία Στην Νεάπολη

27/2/2022

Εθελοντική Αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 27/02/2022 στο ΚΑΠΗ Νεάπολης και ώρες 10:00 – 13:30.  Την αιμοδοσία συντονίζει ο Παγκρήτιος Σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών και Δωρητών Οργάνων Σώματος «Αιματοκρήτης» υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίου Νικολάου, με συνδιοργανωτές φορείς την Δημοτική Ενότητα Νεάπολης, τον Εμπορικό Σύλλογο Νεάπολης, το Σώμα Ελληνικού Οδηγισμού-τοπικό παράρτημα Νεάπολης Λασιθίου, την Αθλητική Ένωση Νεάπολης, τον Ποδηλατικό Όμιλο «Δρήρος» Νεάπολης Λασιθίου, τον Πολιτιστικό Σύλλογο Νεάπολης «Νέοι Νεάπολης» και τον Πολιτιστικό Σύλλογο Βρυσών.

Την επιστημονική επιμέλεια της αιμοδοσίας θα έχει η  κινητή μονάδα αιμοδοσίας του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ηρακλείου ενώ εθελοντές του «Αιματοκρήτη» θα είναι παρόντες για την ενημέρωση και καθοδήγηση των αιμοδοτών.  

Στην σχετική ανακοίνωση αναφέρεται:

Οδηγίες για τους αιμοδότες  

-Αίμα μπορούν να δώσουν όλοι οι υγιείς άνδρες και γυναίκες από 18-65 ετών. Πρέπει να είναι ξεκούραστοι, να έχουν κοιμηθεί επαρκώς το προηγούμενο βράδυ, χωρίς να έχουν καταναλώσει αλκοόλ ενώ την ίδια μέρα πρέπει να έχουν πάρει ελαφρύ πρωινό.   

-Μαζί τους πρέπει να έχουν μαζί την αιμοδοτική τους κάρτα ή το ΑΜΚΑ και ένα έγγραφο ταυτοποίησης λ.χ την αστυνομική τους ταυτότητα.   

– Σε περίπτωση νόσησης με COVID-19 πρέπει να έχουν παρέλθει 28 ημέρες μετά την αποδρομή των συμπτωμάτων για να δώσουν αίμα. Δεν πρέπει να προσέρχονται στην αιμοδοσία πολίτες με οποιοδήποτε σύμπτωμα λοίμωξης αναπνευστικού ή πρόσφατης επαφής με πιθανό ή επιβεβαιωμένο περιστατικό COVID-19. 

-Δεν απαιτείται περίοδος αποκλεισμού για τους αιμοδότες που έχουν εμβολιαστεί έναντι της COVID-19 με την προϋπόθεση ότι αισθάνονται καλά μετά τον εμβολιασμό. Σε περίπτωση ήπιων αντιδράσεων από τον εμβολιασμό πρέπει να περιμένουν 7 ημέρες μετά την πάροδο των συμπτωμάτων.   

 Παράλληλα με την αιμοδοσία θα υπάρχει δυνατότητα για:  

-Ενημέρωση&Εγγραφή δωρητών μυελού οστών, σε συνεργασία με το Όραμα Ελπίδας (για τους αιμοδότες <45 ετών), μέσω δειγματοληψίας αίματος. 

-Ενημέρωση&Εγγραφή Δωρητών Οργάνων στο Εθνικό Μητρώο του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων  

-Ενημέρωση και παράδοση ασκού για δωρεά ομφάλιου αίματος (για έγκυες γυναίκες) σε συνεργασία με τη Δημόσια Τράπεζα Ομφαλικών Βλαστοκυττάρων Κρήτης  

Σας περιμένουμε για να μοιραστούμε αυτήν την όμορφη εμπειρία ζωής!

Πληροφορίες 6978-247010,  2810-239773 

email aimatocritis@hotmail.com 

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Θυμωμένα Παιδιά …… Αμήχανοι Γονείς…

xristiana

Καιρός: Μικρή άνοδος της θερμοκρασίας τη Δευτέρα

xristiana

Νοσοκομειακοί γιατροί: Τα αιτήματά τους ενόψει ΔΕΘ

xristiana