ΚεντρικήΚοινωνικά

Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας: Εθελοντική Αιμοδοσία

15/2/2022

Ο Δήμος Μάνδρας-Ειδυλλίας-Ερυθρών-Οινόης και η Κοινωνική Υπηρεσία, σας καλούν στην  εθελοντική αιμοδοσία για τη Δημοτική Τράπεζα αίματος που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη, 16-2-2022 από τις 9:30πμ μέχρι τις 02:00μμ στο Πολιτιστικό-Πνευματικό Κέντρο «Μίμης Δούκας».

Για τη συμμετοχή σας και τον προγραμματισμό της διαδικασίας μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα 213 201 4931 και 213 2014 924 κατά τις εργάσιμες ημέρες από τις 9:00 π.μ  έως  τις 02:00 μ.μ

Παρά τις δεδομένες δυσκολίες των ημερών ενώνουμε  ξανά τις δυνάμεις μας για να βοηθήσουμε όσους έχουν ανάγκη.

Το Θριάσιο Νοσοκομείο, παρά τις αυξημένες απαιτήσεις της εποχής, ανταποκρίθηκε σε ακόμη μία περίπτωση στο αίτημα του Δήμου και πραγματοποιεί την πέμπτη αιμοληψία, πρώτη για το 2022.

Θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας Αστυνομική Ταυτότητα, αριθμό Α.Μ.Κ.Α, να έχετε φάει και να έχετε κοιμηθεί κανονικά.

Η  ανάγκη για αίμα και προσφορά στον συνάνθρωπο είναι πάντα μεγάλη και χωρίς όρια….Να προσφέρουμε το ελάχιστο που μπορούμε αυτή την στιγμή και για άλλη μία φορά!

Υπενθυμίζουμε ότι η τήρηση των προβλεπόμενων μέτρων για την αντιμετώπιση διασποράς της Covid-19 κατά την προσέλευση σας είναι απαραίτητη. 

Όσοι επιθυμούν να αιμοδοτήσουν, καλό είναι να ακολουθήσουν τις παρακάτω οδηγίες:

Θα πρέπει να έχετε φάει κάτι ελαφρύ (ένα τοστ ή ένα σάντουιτς) μισή με μία ώρα πριν την αιμοδοσία. ΟΧΙ μεσημβρινό (στην περίπτωση αυτή θα πρέπει να περάσουν 2-3 ώρες). Ούτε θα πρέπει να είστε νηστικοί. Επίσης δεν πρέπει να έχετε παραλείψει το πρωινό σας.

Δε θα πρέπει να βρίσκεστε υπό την αγωγή φαρμάκων, διότι αυτό αυτόματα σας αποκλείει από την αιμοδοσία. Ειδικά όσοι πάσχουν από υπέρταση και η πίεση τους είναι ρυθμισμένη με αντιυπερτασικά φάρμακα θα πρέπει να παραλείψουν την αγωγή τους για 1-2 ημέρες πριν από την αιμοδοσία. Το ίδιο ισχύει και για όσους πάσχουν από υπερχοληστεριναιμία.

Όσοι λαμβάνουν συμπληρώματα διατροφής, τα οποία δεν αποτελούν τμήμα κάποιου θεραπευτικού σχήματος, καλό είναι να τα διακόπτουν 3-4 ημέρες νωρίτερα.

Όσοι είναι υπό αγωγή για τον υποθυρεοειδισμό, το πρωί της αιμοδοσίας δε θα πρέπει να λάβουν το χάπι τους. Μπορούν να το πάρουν αφού αιμοδοτήσουν.

Αποκλείονται από την αιμοδοσία όσοι: παίρνουν β-αποκλειστές, έχουν κάποια αλλεργία σε έξαρση, πάσχουν από κάποιο αυτοάνοσο νόσημα (έκζεμα, ψωριάση, Hashimoto, Crohn κτλ) και οι γυναίκες κατά τη διάρκεια της έμμηνου ρύσεως.

Αποκλείονται επίσης όσοι έχουν κάνει μέσα στους τελευταίους έξι μήνες βελονισμό, μικροεπεμβάσεις, τατουάζ, piercing.  Επίσης θα πρέπει να έχει περάσει τουλάχιστον ένα 24ωρο από την κατανάλωση αλκοόλ.

Ξεκουραστείτε την προηγούμενη ημέρα.

Πάντοτε στην αιμοδοσία παρευρίσκεται γιατρός που έχει την ευθύνη της επιλογής των αιμοδοτών και είναι ο πλέον αρμόδιος για να απαντήσει σε όποιες απορίες μπορεί να έχετε.

Την ημέρα της αιμοδοσίας πίνουμε πολλά υγρά, τόσο πριν, όσο και μετά από τη διαδικασία λήψεως.

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Διημερίδα Καρδιομεταβολικής Ιατρικής

xristiana

Τα Pet City Στηρίζουν Τα Ζώα Με Αναπηρία!

xristiana

Εμμηνόπαυση: Οταν το Skin Positivity «ωριμάζει»

xristiana