ΚεντρικήΜαγειρική

Γαλλική κρεμμυδόσουπα

4/2/2022

Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού ανάλατο βούτυρο
  • 2 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι σε φέτες
  • 300 γρ. ζωμό βοδινού
  • 2 κ. σ. ξηρό σέρι
  • 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1 πρέζα αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • 4 φέτες γαλλικής μπαγκέτας
  • 4 φέτες τυρί προβολόνε
  • 2 φέτες ελβετικό τυρί, κομμένο σε κύβους
  • 1/4 φλ. τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο με το ελαιόλαδο σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε τα κρεμμύδια και ανακατεύετε συνεχώς μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα.

Βήμα 2
Προσθέστε το ζωμό βοδινού, το σέρι και το θυμάρι, αλατοπιπερώστε και σιγοβράστε για 30 λεπτά.

Βήμα 3
Προθερμάνετε το φούρνο.

Βήμα 4
Ρίξτε τη σούπα σε πήλινα μπολ σερβιρίσματος ασφαλή για το φούρνο και τοποθετήστε μια φέτα ψωμί πάνω από το καθένα (μπορείτε να το σπάσετε σε κομμάτια αν προτιμάτε).

Βήμα 5
Πάνω από το ψωμί στρώστε μια φέτα προβολόνε, ελβετικό τυρί σε κύβους και 1 κουταλιά της σούπας τυρί παρμεζάνα.

Βήμα 6
Τοποθετήστε τα μπολ σε μια λαμαρίνα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο μέχρι το τυρί να λιώσει και να ροδίσει ελαφρώς.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Συμμετέχουμε, μαθαίνουμε, κερδίζουμε πλούσια δώρα

xristiana

Τα οφέλη του αντηλιακού, πέρα από την αντηλιακή προστασία

xristiana

Γέμισαν με λευκές μέδουσες και σκουπίδια τα νερά του Θερμαϊκού στη Θεσσαλονίκη

xristiana