ΚεντρικήΥγεία

Σολομός: Τα οφέλη από την κατανάλωση μια φορά την εβδομάδα (video)

4/1/2022

Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.

Το σημαντικότερο όφελος όμως σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.

Τα πολύτιμα ωμέγα 3 που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού. 

Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τακτική κατανάλωση ψαριών και πιο συγκεκριμένα σολομού, μειώνει αισθητά τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, άσθματος, Αλτσχάιμερ, κατάθλιψης, υπέρτασης, διαβήτη και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.

Τα συγκεκριμένα λιπαρά δεν μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός και τα λαμβάνουμε μόνο μέσω συγκεκριμένων τροφών.

Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού μία φορά την εβδομάδα:

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ένταση άσκησης ή αριθμός βημάτων; Τι συμβάλλει περισσότερο στην πρόληψη των καρδιαγγειακών

xristiana

Πρόσκληση Εκδήλωσης «Άνοια & Οικογένεια – Πως Συμπεριφερόμαστε Στους Ανθρώπους Με Άνοια» (ΑΚΤΙΟΣ)

xristiana

Μικροβίωμα εντέρου: Ο ρόλος του στον κίνδυνο λοιμώξεων

xristiana