ΚεντρικήΟμορφιά

Skin detox για μετά τις γιορτές

3/1/2022

Πώς θα κάνεις το δέρμα σου να δείχνει και πάλι υγιές και λαμπερό.

Το να ακολουθήσουμε μια σταθερή ρουτίνα και μια ισορροπημένη διατροφή κατά τη διάρκεια των γιορτών είναι μάλλον αδύνατο και το δέρμα μας είναι το πρώτο που υποφέρει.

Τα πλούσια σε λιπαρά και ζάχαρη παραδοσιακά φαγητά και γλυκά των Χριστουγέννων, το αλκοόλ και το το ξενύχτι είναι αυτά που ευθύνονται για τα σπυράκια, τη θαμπή όψη και τις λεπτές γραμμές που βλέπεις τις τελευταίες μέρες όταν κοιτάζεσαι στον καθρέφτη.

Για να αντιμετωπίσεις την κατάσταση πρέπει να κάνεις αποτοξίνωση στο δέρμα σου (skin detox) άμεσα και σε πολλά μέτωπα ταυτόχρονα. Αλλά ας πάρουμε τα πράγματα με τη σειρά.

Η ρουτίνα ομορφιάς για το skin detox

Καθαρισμός

Εκτός από τα προϊόντα που συνήθως χρησιμοποιείς ανάλογα με τον τύπο του δέρματός σου, τώρα είναι μια καλή εποχή να συμπεριλάβεις στη διαδικασία μια θεραπεία για βαθύ καθαρισμό και απολέπιση. Ξεκίνησε με ένα τζελ καθαρισμού προσώπου και στη συνέχεια χρησιμοποίησε ένα προϊόν με ελαφριά απολεπιστική δράση (όπως γλυκολικό ή μανδελικό οξύ). Έτσι, θα απομακρύνεις όχι μόνο υπολείμματα μακιγιάζ και ρύπους αλλά και τις τοξίνες που έχουν συγκεντρωθεί στην επιδερμίδα, ως αποτέλεσμα της διατροφής και των μεταβολικών διεργασιών.

Ενυδάτωση

Αφού καθαρίσεις βαθιά την επιδερμίδα, είναι η ώρα να την καταπραΰνεις και να της προσφέρεις την πολύτιμη ενυδάτωση. Για να αντισταθμίσεις την απώλεια της υγρασίας, τόσο εξαιτίας των καιρικών συνθηκών όσο και της κατανάλωσης αλκοόλ, θα χρειαστεί να εφαρμόσεις έναν συνδυασμό από ενυδατική κρέμα και ορό προσώπου με θρεπτικά και καταπραϋντικά συστατικά. Για πιο φωτεινή επιδερμίδα, πρόσθεσε στην κρέμα σου μια σταγόνα highlighter ή επίλεξε μια κρέμα ή έναν ορό με shimmering στοιχεία.

Μάσκα

Πρόσφερε σε κάθε σημείο του προσώπου αυτό που πραγματικά χρειάζεται, αξιοποιώντας το multimasking, βάζοντας δηλαδή διαφορετικό προϊόν ανάλογα με το ti έχει ανάγκη, Εφάρμοσε τις διαφορετικές μάσκες διαδοχικά ή ταυτόχρονα για μια περισσότερο εξατομικευμένη και αποτελεσματική θεραπεία. Αξιοποίησε το χρόνο αναμονής για να προσφέρεις θρέψη και επανόρθωση στα μαλλιά σου, εφαρμόζοντας ταυτόχρονα και μια μάσκα μαλλιών.

Διατροφή

Σίγουρα γνωρίζεις ότι η ομορφιά πηγάζει από μέσα προς τα έξω, οπότε τώρα -μετά το ευχάριστο διάλειμμα των γιορτών όπου σχεδόν επιβάλλεται να ενδώσεις στις γευστικές απολαύσεις- ήρθε η ώρα να αρχίσεις ξανά να είσαι πιο προσεκτική με τη διατροφή σου. Για ένα αποτελεσματικό skin detox θα πρέπει να επιλέξεις τροφές που διευκολύνουν τη λειτουργία του ήπατος, όπως τα πράσινα φυλλώδη λαχανικά, που περιέχουν χλωροφύλλη, ουσία που βοηθά στην αποβολή τοξινών. Άλλες τροφές που είναι ευεργετικές μετά από μια περίοδο παλυφαγίας είναι το σκόρδο που περιέχει αλισίνη και σελήνιο -δύο στοιχεία που βοηθούν στον καθαρισμό του ήπατος- το γκρέιπφρουτ (πλούσιο σε βιταμίνη C και αντιοξειδωτικά) και οι τροφές που είναι πλούσιες σε φλαβονοειδή και β-καροτένιο, όπως τα παντζάρια και τα καρότα. Αντίθετα, οι τροφές που καλό είναι να αποφύγεις είναι όσες περιέχουν ζάχαρη, κορεσμένα λιπαρά, τα τηγανητά και τα  αλκοολούχα ποτά.

Related posts

Παιδί: Πότε πρόκειται για απλό άγχος και πότε για αγχώδης διαταραχή;

xristiana

Την Κυριακή 2 Απριλίου Η 1η Πανελλήνια Επίδειξη Υδατοσφαίρισης ΑμεΑ

xristiana

Κάπνισμα: Η Νέα Ζηλανδία απαγορεύει την πώληση τσιγάρων για όσους γεννήθηκαν μετά το 2009

xristiana