ΚεντρικήΟμορφιά

Το χρώμα που αν το φοράτε σας κάνει πιο ελκυστικές στους άντρες

3/1/2022

Είτε επιλέξετε κάποιο casual look, είτε ένα πιο formal ή ακόμη και το μικρό σας μαύρο φόρεμα, το μόνο σίγουρο είναι ότι οι ενδυματολογικές σας επιλογές είναι σίγουρα εσκεμμένες. Ειδικά όταν πρόκειται να βγείτε ραντεβού. Γνωρίζατε, όμως, ότι υπάρχει ένα χρώμα που μπορείτε να φορέσετε και το οποίο θα σας κάνει να φαίνεστε πιο ελκυστικές στους άντρες;

Η αποκάλυψή του ίσως να μην είναι τόσο σοκαριστική, μάλιστα, καθώς το εν λόγω χρώμα συνδέεται με το πιο κλασικό κραγιόν που κάθε γυναίκα έχει στο νεσεσέρ της, ακόμη και με το περίφημο δωμάτιο στο «Fifty Shades of Grey». Κι αυτό δεν είναι άλλο από το κόκκινο.

Kόκκινα ρούχα

Το χρώμα που αν το φοράτε σας κάνει πιο ελκυστικές στους άντρες

Μια πρωτοποριακή μελέτη, λοιπόν, από δύο ψυχολόγους από το Πανεπιστήμιο του Ρότσεστερ δείχνει ότι οι άνδρες αρέσκονται στην εικόνα μιας κυρίας με κόκκινα. Σύμφωνα με το healthdigest.com, οι ερευνητές Andrew Elliot και Daniela Niesta μέτρησαν τις απαντήσεις των ανδρών σε μια σειρά από πέντε μελέτες που αφορούσαν φωτογραφίες γυναικών με κόκκινο ή λευκό φόντο και με μπλούζες διαφορετικού χρώματος. Τα αποτελέσματα ήταν τα ίδια και στα πέντε πειράματα, με τους άνδρες να επιλέγουν τις γυναίκες με το κόκκινο χρώμα ως πιο ελκυστικές και επιθυμητές. Οι συγγραφείς προτείνουν ότι αυτή η ανταπόκριση στο κόκκινο προέρχεται από βαθύτερες βιολογικές ρίζες δηλώνοντας πως «Η έρευνά μας καταδεικνύει έναν παραλληλισμό στον τρόπο με τον οποίο τα αρσενικά, τόσο άνθρωποι όσο και ανθρωποειδή, ανταποκρίνονται στο κόκκινο».

Kόκκινα ρούχα

Κόκκινο: Πώς επηρεάζει την ψυχολογία της γυναίκας που το φοράει

Οι άντρες μπορεί να έλκονται περισσότερο σεξουαλικά από γυναίκες που φορούν κόκκινο, αλλά το χρώμα προσφέρει ακόμη περισσότερα επιθυμητά αποτελέσματα. Σύμφωνα με τη Soneca Guadara, στυλίστρια μόδας, το να φοράς κόκκινο ενισχύει την αυτοπεποίθηση και υποδηλώνει δύναμη. Κάτι στο οποίο συμφωνεί και η εκτελεστική διευθύντρια της Color Association των Ηνωμένων Πολιτειών, Leslie Harrington, η οποία δηλώνει στην Huffpost ότι το να φοράς κόκκινο σε κάνει να νιώθεις πιο σέξι. Ενώ, συνεχίζει να περιγράφει το κόκκινο ως ένα δυναμικό χρώμα, δηλώνοντας ότι έχει μια «εξουσιαστική, αυτοπεποίθηση, σαν μια δήλωση μη με μπερδεύεις», αναφέρει το healthdigest.com.

Kόκκινα ρούχα

Όσον αφορά την αυτοπεποίθηση, η Εταιρεία Προσωπικότητας και Κοινωνικής Ψυχολογίας λέει ότι η έρευνα έχει αποδείξει ότι η αυτοπεποίθηση είναι ένα εξαιρετικά ελκυστικό χαρακτηριστικό σε έναν πιθανό σύντροφο. Αν το κόκκινο κάνει μια γυναίκα πιο ελκυστική και είναι ένα χρώμα που μπορεί να καλλιεργήσει αυτοπεποίθηση και η αυτοπεποίθηση είναι ένα ελκυστικό χαρακτηριστικό όταν ψάχνεις για σύντροφο, τότε το κόκκινο μπορεί να είναι τελικά το χρώμα της αγάπης.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Ένας Κύπριος στα Everest!

xristiana

Ορθοπεταλιές Για… Καλό Σκοπό Στον Ποδηλατικό Γύρο Βριλησσίων

xristiana

Καλαμαριά: 100 Χρόνια – 100 Καρέ Οι «Αυτόπτες Μάρτυρες» Φωτογράφισαν Την Καλαμαριά Για… Καλό Σκοπό

xristiana