ΚεντρικήΟμορφιά

Ice Ice Baby | Πώς να γίνετε ξανθιά χωρίς να καταστρέψετε -πολύ- τα μαλλιά σας

29/1/2022

Όσο εντυπωσιακά και να δείχνουν τα πλατινέ μαλλιά, η απόφαση υιοθέτησής του πάντα συνοδεύεται από τύψεις για την υγεία τους, καθώς το ντεκαπάζ και η βαφή συνήθως τα αφήνει θαμπά, ταλαιπωρημένα και ξηρά. 

Κι όμως υπάρχει τρόπος να υιοθετήσετε μία από τις μεγαλύτερες τάσεις της χρονιάς, χωρίς να καταστρέψετε -πολύ- τα μαλλιά σας. Ιδού τα pro μυστικά που θα πρέπει να γνωρίζετε:

1. Έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες

Η αλήθεια είναι πως όποια “μέτρα προστασίας” και να λάβετε, το ντεκαπάζ, που απαιτούν οι platinum blonde αποχρώσεις, θα ταλαιπωρήσει τα μαλλιά σας.Όσο πιο σκουρόχρωμη είναι η βάση τους, αλλά και όσο πιο χοντρή είναι η τρίχα, τόσο πιο “σκληρή” θα είναι για αυτά η διαδικασία, οπότε θα πρέπει να έχετε ρεαλιστικές προσδοκίες σχετικά με την υγεία των μαλλιών σας μετά το ραντεβού στο κομμωτήριο.

2. Εμπιστευτείτε έναν έμπειρο colorist

Όσον αφορά την περιποίηση των μαλλιών, τις περισσότερες φορές ισχύει το “ό,τι πληρώσεις, παίρνεις”. Αυτός είναι ο λόγος που θα σας συμβουλεύαμε για τη βαφή των μαλλιών σας να εμπιστευθείτε έναν έμπειρο και αξιόπιστο colorist, οι υπηρεσίες του οποίου μπορεί να σας κοστίσουν κάτι παραπάνω, ωστόσο η ποιότητα των προϊόντων που θα χρησιμοποιήσει, θα σας ανταμείψουν με το παραπάνω μακροπρόθεσμα.

3. Επενδύστε σε μάσκες υψηλής ποιότητας

Όσο πιο σκουρόχρωμα είναι τα μαλλιά και όσο πιο σγουρά είναι, τόσο περισσότερη ενυδάτωση απαιτείται για τη διατήρηση της καλής υγείας τους. Προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο η φθορά, επενδύστε σε μία θρεπτική μάσκα υψηλής ποιότητας, την οποία θα εφαρμόζετε στα μαλλιά σας κάθε μέρα μία εβδομάδα πριν και μία εβδομάδα μετά το ραντεβού σας στο κομμωτήριο. Η καλύτερη επιλογή που μπορείτε να κάνετε είναι μία μάσκα/θεραπεία, όπως η Olaplex No.3 (sephora.gr) ή η Redken Acidic Bonding Concentrate Leave-in Treatment, που στοχεύει στην επανόρθωση, για υγιή και δυνατά μαλλιά διαμορφώνονται από το εσωτερικό τους. 

4. Εμπλουτίστε το οπλοστάσιο της ομορφιάς σας με μοβ σαμπουάν

Αφού έχετε ξοδέψει αρκετά χρήματα για να δείχνουν τα νέα ξανθά μαλλιά σας λαμπερά, σίγουρα θα θέλετε να διατηρήσετε αψεγάδιαστη την εμφάνισή τους. Ο πιο πολύτιμος σύμμαχός σας για αυτόν τον σκοπό είναι τα μοβ σαμπουάν και conditioners που εξουδετερώνουν τους κίτρινους τόνους και διατηρούν το χρώμα των μαλλιών πλούσιο και φωτεινό.

5. Κλείστε ραντεβού για touch ups

Αφού το ντεκαπάζ, ταλαιπωρεί τα μαλλιά, θα πρέπει να καθυστερείτε όσο το δυνατόν περισσότερο τα ραντεβού στο κομμωτήριο, σωστά; Λάθος. Προκειμένου να διατηρήσετε το χρώμα λαμπερό και ομοιόμορφο, κλείνετε συχνά touch ups στο κομμωτήριο, κάθε 4-6 εβδομάδες, προκειμένου να αποφύγετε τον κίνδυνο να γεμίσουν τα μαλλιά σας με διαφορετικές αποχρώσεις του ξανθού, που θα καλούν για ολική ανανέωση του χρώματος.

Πηγή: https://www.harpersbazaar.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Φρανσουάζ Σαγκάν

xristiana

Πρωτοσέλιδα εφημερίδων

xristiana

Κρήτη: Σεισμός στο Αρκαλοχώρι

xristiana