ΚεντρικήΟμορφιά

Eπαγγελματικό hair styling: Πώς θα το πετύχουμε

14/1/2022

Φριζάρισμα, στατικός ηλεκτρισμός, άτονες, χωρίς όγκο ρίζες: Οι «κακές μέρες των μαλλιών μπορούν να γίνουν παρελθόν. Αρκεί να εφαρμόσουμε κάποια μυστικά από τους ειδικούς. Πλέον μπορούμε να είμαστε πάντα καλοχτενισμένες εντάσσοντας στη συνηθισμένη διαδικασία του hair styling 3 βασικούς κανόνες. Εκτός από επαγγελματικό αποτέλεσμα θα προστατεύσουν την τρίχα από φθορές.

#Χρησιμοποιούμε τη σωστή βούρτσα στάιλινγκ

Ιδανικά, σε κάθε χτένισμα που θέλουμε να κάνουμε αντιστοιχεί και το σωστό εργαλείο. Κάθε σχήμα βούρτσας έχει σχεδιαστεί έτσι ώστε να εξυπηρετεί κάποιον ρόλο. Για παράδειγμα:

-Eκείνη που έχει φυσική τρίχα λειαίνει τον φλοιό της τρίχας, χαρίζοντας απαλότητα και λάμψη.

-Με μαλακές, εύκαμπτες τρίχες ξεμπερδεύει πιο εύκολα, χωρίς να σπάει την τρίχα.

-Η επίπεδη τετραγωνισμένη βούρτσα είναι ιδανική για το ξεμπέρδεμα των μακριών μαλλιών.

Επιπλέον υπάρχουν και ειδικές βούρτσες κατά του στατικού ηλεκτρισμού που κάνουν πιο εύκολο το χτένισμα με το πιστολάκι.

-Τέλος υπάρχει επίσης μία ποικιλία από στρογγυλές βούρτσες σε διάφορα μεγέθη, για να ισιώνουν και να δίνουν όγκο στα κοντά, μεσαίου μήκους ή μακριά μαλλιά.

#Για λάμψη και «κλείδωμα» του χτενίσματος

Αφού τελειώσουμε με το χτένισμά μας και τα μαλλιά είναι εντελώς στεγνά, ρυθμίζουμε το πιστολάκι στη σκάλα με τον κρύο αέρα. Στη συνέχεια το τοποθετούμε πάνω από το κεφάλι για μερικά δευτερόλεπτα έτσι ώστε ο αέρας να πέφτει κάθετα στα μαλλιά. Αυτό θα κλείσει τα λέπια της τρίχας λειαίνοντας την επιφάνειά της, ώστε να αντανακλά καλύτερα το φως.

Στη συνέχεια, ψεκάζουμε με ένα σπρέι κρατήματος και λάμψης, το οποίο θα προστατεύσει από το φριζάρισμα και τον στατικό ηλεκτρισμό.

#Αποφεύγουμε το καθημερινό λούσιμο

Το καθημερινό λούσιμο δεν αφήνει στα φυσικά έλαια να θρέψουν την τρίχα,  με αποτέλεσμα σταδιακά αυτή να αφυδατώνεται και να χάνει τη λάμψη της. Το φαινόμενο εντείνεται Ιδιαίτερα τον χειμώνα λόγω του κρύου. Ωστόσο αν θέλουμε να φρεσκάρουμε και να δώσουμε όγκο στο χτένισμά μας, χρησιμοποιούμε ένα dry shampoo.

-Ψεκάζουμε το dry shampoo στις ρίζες από απόσταση περίπου 30 εκατοστών με ομοιόμορφο τρόπο. Επαναλαμβάνουμε το ίδιο σε όλο το κεφάλι.

-Αφήνουμε τη σύνθεση να δράσει περίπου 2 λεπτά ώστε να απορροφήσει την περιττή λιπαρότητα.

– Φυσάμε τις ρίζες με το πιστολάκι σε κρύο αέρα προκειμένου να απομακρύνουμε τα υπολείμματα σκόνης και ταυτόχρονα να δώσουμε όγκο.

Πηγή: https://www.vita.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Τα ζώδια σήμερα: «Ταύρε, τα σχέδια για μια νέα εκκίνηση ευνοούνται»

xristiana

Δήμος Παιανίας: Ξεκινά το πρόγραμμα «Δια Βίου Μάθησης» με 5 διαθέσιμα μαθήματα

xristiana

Ημερίδα Με Θέμα: “Αλλαγές Προσέγγισης Της Σκλήρυνσης Κατά Πλάκας”

xristiana