ΚεντρικήΥγεία

Τυριά: 5 πιθανές παρενέργειες (εικόνες)

2/1/2022

Ποιος δεν αγαπά τα τυριά, την εκπληκτική τροφή με την κρεμώδη υφή και την αλμυρή και ελαφρώς πικάντικη γεύση.

Αποτελούν ιδανικό ορεκτικό και συνοδευτικό πολλών πιάτων, συμπληρώνουν ιδανικά από ζυμαρικά μέχρι σαλάτες και λατρεύονται από μικρούς και μεγάλους.

Τα τυριά παράγονται φυσικά από γάλα και είναι εξαιρετικά ωφέλιμα για την υγεία, αρκεί να καταναλώνονται με μέτρο.

Πότε πρέπει όμως να αποφεύγονται εντελώς;

Δείτε στις εικόνες που ακολουθούν:

photo
Στους πάσχοντες από δυσανεξία στη λακτόζη λείπει ένα ένζυμο που διασπά τα σάκχαρα, με αποτέλεσμα να εκδηλώνουν δυσκοιλιότητα, αέρια, φούσκωμα και διάρροια.
photo
Η υπερβολική κατανάλωση τυριών μπορεί να προκαλέσει πονοκεφάλους ακόμη και ημικρανίες λόγω της τυραμίνης που περιέχουν.
photo
Η υψηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, ασβέστιο και λιπαρά, μπορεί να συμβάλλει στις καρδιοπάθειες, την υπέρταση και τον διαβήτη.
photo
Είναι πλούσια σε λιπαρά που συμβάλλουν στην πρόσληψη βάρους και την παχυσαρκία.
photo
Σε όσους είναι αλλεργικοί στις πρωτεΐνες του γάλακτος, μπορούν να προκαλέσουν φλεγμονώδη αντίδραση σε όλο το σώμα, η οποία περιλαμβάνει εξανθήματα, ρινική συμφόρηση και ακμή.

Πηγή: Medical Daily

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

16ο Πανελλήνιο Συνέδριο Επιληψίας

xristiana

COP29: Σχεδόν 1.800 λομπίστες του τομέα των ορυκτών καυσίμων στο Μπακού

xristiana

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana