ΚεντρικήΠεριβάλλον

Τεράστια πυρκαγιά στην Καλιφόρνια – Εκκενώσεις οικισμών, κλείσιμο αυτοκινητοδρόμων

23/1/2022

Μια μεγάλων διαστάσεων πυρκαγιά έκτασης 1.500 στρεμμάτων καίει εκτάσεις κοντά στην παράκτια κοινότητα Μπιγκ Σουρ της Καλιφόρνια, προκαλώντας  εκκενώσεις και το κλείσιμο του τμήματος ενός μεγάλου αυτοκινητόδρομου, δήλωσαν πολιτειακές και τοπικές αρχές το Σάββατο.

Την ημέρα που η Αντιπρόεδρος Κάμαλα Χάρις επισκέφθηκε την Καλιφόρνια για να δώσει έμφαση στη νέα χρηματοδότηση για την καταπολέμηση των πυρκαγιών, οι κάτοικοι στην περιοχή Big Sur στο βόρειο τμήμα της πολιτείας κλήθηκαν να τεγκαταλείψουν τα σπίτια τους λόγω νέας πυρκαγιάς.

Η πυρκαγιά του Κολοράντο, η οποία ήταν ενεργή από την Παρασκευή, περιορίστηκε κατά 5%, ανακοίνωσε το Τμήμα Δασών και Πυροπροστασίας της Καλιφόρνια (Cal Fire).

Περίπου 430.000 άνθρωποι ζουν στην περιοχή όπου φλέγεται η φωτιά στην κομητεία Μοντερέι. Δεν ήταν αμέσως σαφές πόσοι άνθρωποι ζούσαν στην περιοχή που εκκενώθηκε.

Ο Αμερικανικός Ερυθρός Σταυρός άνοιξε ένα καταφύγιο σε ένα τοπικό σχολείο αργά την Παρασκευή, δήλωσαν αξιωματούχοι της κομητείας.

Η Καλιφόρνια έχει εδώ και καιρό μια ενεργή περίοδο πυρκαγιών, αλλά τα τελευταία χρόνια, εν μέσω της κλιματικής αλλαγής, έχει γίνει μεγαλύτερη και πιο τιμωρητική.

Πέρυσι, η εποχή των πυρκαγιών ξεκίνησε ασυνήθιστα νωρίς λόγω της συνεχιζόμενης ξηρασίας και των χαμηλών επιπέδων δεξαμενής, είπε το Cal Fire. Μόνο τον Ιανουάριο του 2021, το κράτος καταπολέμησε 297 πυρκαγιές σε 1.171 στρέμματα, ανέφερε το γραφείο.

Η πυρκαγιά του Κολοράντο είναι η μόνη πυρκαγιά που περιλαμβάνεται στη λίστα περιστατικών του Cal Fire μέχρι στιγμής το 2022.

Φέτος, η Καλιφόρνια παλεύει επίσης με τους ανέμους της Σάντα Άνα. Η προειδοποίηση για ισχυρούς ανέμους ήταν σε ισχύ για την περιοχή, με πιθανές ριπές έως και 70 μίλια (112,65 χλμ.) την ώρα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Ο Δήμος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης γιορτάζει την Παγκόσμια Ημέρα Παιδικού Βιβλίου

xristiana

Χάλασε το αμάξι…

xristiana

Τρέξε Με «Χαμόγελο» Στο Mykonos Running Festival

xristiana