ΚεντρικήΥγεία

Σισμανόγλειο Νοσοκομείο: Στάση εργασίας και συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Τρίτη

17/1/2022

Στάση εργασίας από 09:00-12:00 και συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην πύλη του Νοσοκομείου στις 9 π.μ. εξήγγειλαν για αύριο, Τρίτη, οι εργαζόμενοι στο Σισμανόγλειο, με τη στήριξη της ΠΟΕΔΗΝ.

Σύμφωνα με την Ομοσπονδία, το Σισμανόγλειο μετατράπηκε για δεύτερη φορά σε ειδικό Νοσοκομείο κορωνοϊού. «Χωρίς κανένα σχεδιασμό, χωρίς επαρκή στελέχωση, επιβάλλοντας υπερεργασία και υπερεφημεύρευση στο προσωπικό.

Στη Βόρεια και Ανατολική Αττική σήμερα δεν υφίσταται Γενικό Δημόσιο Νοσοκομείο για περιστατικά πλην κορωνοϊού.

Το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο κορωνοϊού. Το Αμαλία Φλέμιγκ Νοσοκομείο κορωνοϊού. Το Παίδων Πεντέλης Εμβολιαστικό Κέντρο.

Σχεδιασμός στο πόδι ή αφήνουμε τον ιδιωτικό τομέα στην περιοχή να κάνει πάρτι;» διερωτάται η ΠΟΕΔΗΝ.

Όπως επισημαίνει, στο Σισμανόγλειο σταμάτησε η λειτουργία εξετάσεων, θεραπειών, χειρουργικών επεμβάσεων γενικών περιστατικών. «Ασθενείς που είναι σε λίστα αναμονής μήνες, αναβάλλονται τα ραντεβού τους με κίνδυνο της ζωής τους.

Στο Νοσοκομείο αναπτύχθηκαν 290 κλίνες για περιστατικά κορωνοϊού σε 7 κλινικές με μόνο 26 παθολόγους και πνευμονολόγους στο σύνολο.

Εξαιτίας αυτού για ασθενείς με κορωνοϊό εφημερεύουν και τους παρακολουθούν γιατροί άλλων ειδικοτήτων (χειρουργοί, ουρολόγοι, οφθαλμίατροι, αλλεργιολόγοι κλπ).

Οι νοσηλευτές είναι 2 σε κάθε βάρδια για 30-40 ασθενείς με κορωνοϊό, μεταξύ αυτών και διασωληνωμένοι. Τι να προλάβουν να κάνουν νοσηλεία, φροντίδα;

Η ΜΕΘ 18 κλινών πάντα γεμάτη με αρκετούς ασθενείς διασωληνωμένους εκτός ΜΕΘ σε απλές κλινικές. Μετά αναρωτιούνται για την υψηλή θνητότητα. Δεν κρύβονται όσο και εάν προσπαθούν οι λόγοι που χάνουμε 90 ασθενείς με κορωνοϊό την ημέρα» υπογραμμίζει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία.

Πηγή: https://www.naftemporiki.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

COP27: Η Ελληνίδα φοιτήτρια που έγινε «συνήγορος κλιματικής δικαιοσύνης»

xristiana

Δάγκειος πυρετός: Ραγδαία εξάπλωση του δάγκειου πυρετού στη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική

xristiana

Άντληση μητρικού γάλακτος με το χέρι: Τι πρέπει να γνωρίζετε

xristiana