ΚεντρικήΠεριβάλλον

Σε διαδικτυακή εκδήλωση για την ανακύκλωση των ανεμογεννητριών θα λάβει μέρος ο Κώστας Σκρέκας

27/1/2022

Τα υλικά μιας ανεμογεννήτριας ανακυκλώνονται με αποτελεσματικό τρόπο, αναφέρει η ΕΛΕΤΑΕΝ.

O αιολικός κλάδος έχει δεσμευτεί στην κυκλική οικονομία στηρίζοντας το σχέδιο δράσης της Κομισιόν (την επονομαζόμενη «Πράσινη Συμφωνία») που εστιάζει στη μείωση της σπατάλης των πόρων, στην επαναχρησιμοποίηση των υλικών και στην παραγωγή ενέργειας από απόβλητα παραγωγικών διαδικασιών.

Στο πλαίσιο αυτό η Ελληνική Επιστημονική Ένωση Αιολικής Ενέργειας (ΕΛΕΤΑΕΝ) διοργανώνει στις 24 Φεβρουαρίου από τις 11:00 έως τις 16:00, στην οποία θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι της πολιτικής, της βιομηχανίας και της κοινωνίας των πολιτών.

Μεταξύ τους θα είναι κατασκευάστριες ανεμογεννητριών και πτερυγίων, εταιρείες που ασχολούνται με το θέμα της ανακύκλωσης και διαχείρισης ανεμογεννητριών, αιολικές επιχειρήσεις και ΜΚΟ, προκειμένου να συζητήσουν τις βέλτιστες πρακτικές, το σχετικό πλαίσιο που υφίσταται στην  Ευρώπη και την Ελλάδα και τη μέχρι τώρα εμπειρία στη χώρα μας και το εξωτερικό.

Την ημερίδα της ΕΛΕΤΑΕΝ θα τιμήσουν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων ο Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας κ. Κώστας Σκρέκας και ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικάλων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου που ήδη επιβεβαίωσαν τη συμμετοχή τους.

Αξίζει να σημειωθεί πως τα υλικά μιας ανεμογεννήτριας ανακυκλώνονται με αποτελεσματικό τρόπο κατά 85-90%. Πρόκληση αποτελούν τα πτερύγιά της, λόγω των σύνθετων υλικών που απαιτούνται για την κατασκευή τους. Επίσης, ήδη η αιολική βιομηχανία κινείται για την ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και νέων πτερυγίων που θα καταστήσουν τον κλάδο πλήρως ανακυκλώσιμο με αποτελεσματικό τρόπο. Διεθνείς εταιρείες ανεμογεννητριών έχουν ανακοινώσει τα ερευνητικά τους έργα και τους στόχους τους.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Δράσεις Υποβρύχιων Καθαρισμών

xristiana

Ένα πρωτεϊνικό πρωινό προλαμβάνει την υπερφαγία και την παχυσαρκία

xristiana

Πώς η μακροζωία συνδέεται με το να καθόμαστε στο έδαφος;

xristiana