ΚεντρικήΥγεία

Κινόα: Το όφελος από την κατανάλωσή της που μπορεί να σας εκπλήξει

17/1/2022

Μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά.

Οι σπόροι κινόα συλλέγονται κυρίως σε χώρες της Νότιας Αμερικής όπως το Περού, ο Ισημερινός, η Βολιβία και η Χιλή, για επεξεργασία για να καταλήξουν τελικά στο τραπέζι μας, καθώς δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν προσθέσει στη διατροφή τους αυτά τα πλούσια σε θρεπτικά συστατικά δημητριακά ολικής αλέσεως.

Όταν ακούμε τη λέξη «επεξεργασία», όμως, είναι εύκολο να σκεφτούμε αμέσως τεχνητά γλυκαντικά και άλλα πρόσθετα, αλλά το είδος της επεξεργασίας που υφίστανται οι σπόροι κινόα είναι απλώς η αφαίρεση μιας φυσικής εξωτερικής χημικής επικάλυψης που, εάν αφεθεί ανέπαφη, χρησιμεύει ως φυτοφάρμακο.

Κινόα

Κινόα: Μια τροφή πλούσια σε θρεπτικά συστατικά

Γεμάτη με πρωτεΐνεςφυτικές ίνεςμαγνήσιο και μια σειρά από άλλα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά, η κινόα μπορεί να μας προσφέρει μια μεγάλη δόση αντιοξειδωτικών, να ελαχιστοποιήσει τον κίνδυνο για πέτρες στη χολή, να ενισχύσει την υγεία της καρδιάς, την υγεία των οστών και την πεπτική λειτουργία, καθώς και να ρυθμίσει τα επίπεδα χοληστερόλης στο αίμα, αναφέρει το healtdigest.com.

Πιρούνι με μαγειρεμένη κινόα

Διαθέτοντας μεγάλη γκάμα χρωμάτων και τύπων, η κινόα μπορεί να ενσωματωθεί στα γεύματά μας με διάφορους τρόπους -από ζυμαρικά και δροσερές σαλάτες μέχρι δημητριακά πρωινού. Σαν να μην ήταν, λοιπόν, ήδη αρκετοί οι παραπάνω λόγοι για να προσθέσετε μια μερίδα κινόα στο πιάτο σας υπάρχει, επίσης, ένα άλλο εκπληκτικό όφελος για την υγεία από την κατανάλωση της κινόα που ίσως δεν περιμένατε ποτέ.

Η κινόα μπορεί να ανακουφίσει τις ημικρανίες

Για όσους υποφέρουν από ημικρανίες, λοιπόν, τα νέα είναι πολύ ευχάριστα! Τα θρεπτικά συστατικά που βρίσκονται στην κινόα μπορεί να σας προσφέρουν την ανακούφιση που αναζητάτε. Όταν πρόκειται για ημικρανίες, ο πόνος τους είναι πραγματικά είναι ανυπόφορος. Οι ημικρανίες που χαρακτηρίζονται από υπερβολικό πόνο και παλμούς που μπορεί να διαρκέσουν για μεγάλα χρονικά διαστήματα, μπορεί, επίσης, να συνοδεύονται από κρίσεις ναυτίας και ευαισθησίας στο φως, αναφέρει η Mayo Clinic. Σύμφωνα με το Clean Eating, λοιπόν, 1 φλιτζάνι μαγειρεμένης κινόα μπορεί να βοηθήσει στην προστασία από την αναιμία, η οποία σχετίζεται με τις ημικρανίες.

Γυναίκα υποφέρει από ημικρανία

Η κινόα παρέχει θρεπτικά συστατικά –βιταμίνη Βριβοφλαβίνη και μαγνήσιο– τα οποία συνδέονται, επίσης, με τη μείωση του κινδύνου ημικρανίας, αναφέρει το healthdigest.com. Μελέτες έχουν δείξει ότι όσοι εμφανίζουν ημικρανίες έχουν «μεταβαλλόμενη εγκεφαλοαγγειακή λειτουργία». Έτσι, η παροχή του σώματός μας με αυτές τις ενώσεις που βρίσκονται στην κινόα για την ενίσχυση της εγκεφαλοαγγειακής λειτουργίας μπορεί να προσφέρει την απαραίτητη ανακούφιση από τα συμπτώματα της ημικρανίας.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.newsbeast.gr

Related posts

Μαστίτιδα: Δύο φυσικές συνταγές για να ανακουφιστείτε από τα συμπτώματα (video)

xristiana

Αυτή είναι η σωστή σειρά εφαρμογής των προϊόντων για τα μαλλιά!

xristiana

Τα ζώδια σήμερα: «Καρκίνε, οι ημέρες αυτές κρύβουν απρόβλεπτες εκπλήξεις»

xristiana