ΚεντρικήΥγεία

Καρκίνος μαστού: Οι τροφές που βάζουν φρένο στην εξάπλωσή του (εικόνες)

12/1/2022

Τα ωμέγα-3 λιπαρά είναι γνωστά κυρίως για τα καρδιοπροστατευτικά τους οφέλη, ενώ μελέτες έχουν υποδείξει επίσης ότι συμβάλλουν στη μακροζωία και μειώνουν τον κίνδυνο άνοιας και κατάθλιψης.

Μια διατροφή πλούσια σε ωμέγα-3 λιπαρά οξέα ωστόσο, μπορεί να μειώσει και τον ρυθμό ανάπτυξης και εξάπλωσης των καρκινικών όγκων του μαστού, ενώ παράλληλα παρατείνει την επιβίωση από τη νόσο, σύμφωνα με αμερικανική επιστημονική μελέτη.

Από τα επιστημονικά  πειράματα προέκυψε πως η πρόσληψη ωμέγα-3 λιπαρών αποτρέπει την ανάπτυξη και την εξάπλωση των καρκινικών κυττάρων του μαστού, εμποδίζοντας έτσι την αύξηση του μεγέθους του καρκινικού όγκου, «μπλοκάροντας» τις μεταστάσεις σε άλλους ιστούς και αυξάνοντας το προσδόκιμο επιβίωσης.

Η δράση των ωμέγα-3 λιπαρών στην αναχαίτιση του καρκίνου οφείλεται πιθανότατα στην ιδιότητά τους να εξουδετερώνουν τις φλεγμονές, οι οποίες είναι γνωστό πως διευκολύνουν τις μεταστάσεις.

Τροφές πλούσιες σε ωμέγα-3 λιπαρά είναι οι εξής:

photo
Tα λιπαρά ψάρια, όπως ο σολομός, οι σαρδέλες, η ρέγκα και το σκουμπρί
photo
To κραμβέλαιο
photo
O λιναρόσπορος
photo
To λινέλαιο
photo
To άγριο ρύζι
photo
Η σόγια
photo
Τα καρύδια

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Ημερίδα Ε.Σ.Α.μεΑ. στο Ναύπλιο

xristiana

Κ.Π. Προνόη: Πρόσκληση Συμμετοχής Στο 9ο Εκπαιδευτικό Σεμινάριο Εθελοντών 2022

xristiana

Παιδιά και οθόνες: Ο σοβαρός κίνδυνος μεταβολικού συνδρόμου

xristiana