ΚεντρικήΥγεία

Χάπι Pfizer κατά κορονοϊού: Πράσινο φως της Βρετανίας στο Paxlovid – Για ποιους ασθενείς προορίζεται

1/1/2022

«Η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου».

Στην έγκριση του χαπιού της Pfizer κατά του κορονοϊού προχώρησε η Βρετανία, για ασθενείς άνω των 18 ετών με ελαφρά έως μέτρια συμπτώματα που διατρέχουν υψηλό κίνδυνο επιδείνωσης της νόσου.

Η έγκριση δίνεται την ώρα που η χώρα πασχίζει να κτίσει την άμυνά της εν μέσω της εκτίναξης του αριθμού των ημερήσιων κρουσμάτων της Covid-19.

Με βάση επίσημα στοιχεία, το χάπι της Pfizer, το Paxlovid, έχει τη μεγαλύτερη αποτελεσματικότητά του όταν λαμβάνεται στα πρώτα στάδια της νόσου, ανακοίνωσε η ρυθμιστική αρχή φαρμάκων της Βρετανίας (MHRA), συνιστώντας τη χρήση του σκευάσματος εντός πέντε ημερών από την εμφάνιση των συμπτωμάτων.

Η Pfizer ανακοίνωσε αυτόν τον μήνα ότι το Paxlovid έδειξε αποτελεσματικότητα 90% στην πρόληψη των νοσηλειών και των θανάτων ασθενών που ανήκουν σε ομάδες υψηλού κινδύνου και πρόσφατα εργαστηριακά δεδομένα δείχνουν ότι το φάρμακο διατηρεί την αποτελεσματικότητά του απέναντι στην υψηλής μεταδοτικότητας παραλλαγή Όμικρον, όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Έχουμε τώρα ένα ακόμη αντιιικό φάρμακο για την αντιμετώπιση της Covid-19 που μπορούν να ληφθούν από το στόμα και όχι ενδοφλέβια. Αυτό σημαίνει ότι η χορήγησή του μπορεί να γίνεται εκτός νοσοκομειακού πλαισίου», δηλώνει σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της MHRA.

Πηγή: https://www.newsbeast.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Newsletter: Όλες Οι Ειδήσεις Που Πρέπει Να Ξέρεις Μέχρι Τώρα 29/1

xristiana

Πορνό: Βλάπτει την ψυχική υγεία των ανδρών σύμφωνα με μελέτη

xristiana

Υπέροχο κέικ με δαμάσκηνα, μούρα και λεμόνι

xristiana