5/1/2022
- Αλεύρι μπαμπού τα οφέλη του
- H διατροφική του αξία
- Συνταγή για pancakes με αλεύρι μπαμπού για παιδιά
Το αλεύρι μπαμπού είναι ένα αλεύρι που είναι σχεδόν εξ ολοκλήρου φυτικές ίνες. Έτσι λοιπόν μπορεί να χρησιμοποιηθεί στις περιπτώσεις σακχαρώδη διαβήτη, κετογονικής διατροφής, διατροφής χαμηλών υδατανθράκων, δυσκοιλιότητας και πρωτεϊνικής διατροφής.
Οι Υδατάνθρακες που περιέχει είναι άπεπτες φυτικές ίνες και συμβάλουν στο να επιτευχθεί αίσθημα κορεσμού, να βελτιωθεί η λειτουργία του εντέρου και να μειωθεί η απορρόφηση απλών υδατανθράκων από το πεπτικό.
Μισό φλιτζάνι αλεύρι με ίνες μπαμπού περιέχει περίπου:
- Θερμίδες: 20
- Λίπος: 0 γραμμάρια
- Πρωτεΐνη: 2 γραμμάρια
- Υδατάνθρακες: 4 γραμμάρια
- Φυτικές ίνες: 2 γραμμάρια
- Ζάχαρη: 2 γραμμάρια
- Νάτριο: 3 χιλιοστόγραμμα
Το αλεύρι μπαμπού είναι επίσης μια καλή πηγή μιας σειράς βιταμινών και μετάλλων, όπως:
- Κάλιο
- Ασβέστιο
- Μαγγάνιο
- Ψευδάργυρο
- Χαλκό
- Σίδερο
- Θειαμίνη
- Νικοτινικό οξύ
- Βιταμίνη Α
- Βιταμίνη Β6
- Βιταμίνη Ε
Υλικά για 5 με 6 μικρές τηγανίτες με αλεύρι μπαμπού για τα παιδιά και όχι μόνο (1 με 2 μερίδες )
- 2 αυγά
- 100 ml γάλα 1,5%
- 3 με 4 κουταλιές σούπας αλεύρι μπαμπού
- Κανέλα
- 1κ.γλ κακάο πικρό
- Μερικές σταγόνες στεβια (προαιρετικά)
Εκτέλεση:
Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί (ιδανικά κοσκινιζούμε το αλεύρι μπαμπού) μέχρι να γίνει ένας χυλός.
Ζεσταίνετε ένα αντικολλητικό τηγάνι και βάζουμε λίγο λάδι. Μόλις είναι αρκετά ζεστό αρχίζετε και βάζετε λίγο λίγο το χυλό και σχηματίζετε τις τηγανιτές.
Σερβίρετε με φρέσκα φρούτα, μέλι, ή μαρμελάδα.
Γεωργία Ζιώγου
MSc διαιτολόγος – διατροφολόγος
Στοιχεία επικοινωνίας: Instagram / τηλ: 2155015948 – 6984510753
Πηγή: https://www.mothersblog.gr
Πηγή φωτογραφιών: https://www.mothersblog.gr