ΚεντρικήΥγεία

Σχεδιάζεται εμβόλιο κατά του κορωνοϊού για εφ’ όρου ζωής έως το 2024

2/1/2022

Ένα εμβόλιο όπου θα προστατεύει για πάντα από τον κορονοϊό ετοιμάζουν Ιάπωνες επιστήμονες, σύμφωνα με το JapanTimes. Πιο συγκεκριμένα, οι επιστήμονες μελετούν ένα εμβόλιο το οποίο θα προστατεύει για πάντα κατά της νόσου και θα αναπτύξει αρκετά αντισώματα ώστε να μην χρειάζεται ενισχυτική δόση.

Ο επίτιμος ερευνητής στο Μητροπολιτικό Ινστιτούτο του Τόκυο, Michinori Kohara, αναρωτιόταν αν μπορεί να αναπτύξει ένα εμβόλιο κατά του ιού στα πρότυπα εκείνου κατά της ευλογιάς, με το οποίο ασχολείται τις τελευταίες τρείς δεκαετίες. Από τον Απρίλιο του ΄20 ο Κοχάρα, μαζί με τον εθνικό οργανισμό λοιμωδών ασθενειών, ξεκίνησαν τις έρευνες.

Επέλεξαν το μη παθογόνο στέλεχος της παραλλαγής του ιού της δαμαλίτιδας που ονομάζεται DIs, το οποίο μεταφέρει το γονίδιο της ακίδας της SARS-COV-2. Μέσα σε μια εβδομάδα το εμβόλιο αυτό, μπορεί να αναπτύξει στο σώμα ικανά αντισώματα ώστε να είναι ισχυρή η ανόσια. Μάλιστα, τα πειράματα σε ποντίκια έδωσαν πολύ καλά αποτελέσματα.

“Έχω εργαστεί σε διάφορες τεχνολογίες εμβολίων, όπως ο αδενοϊός και το αγγελιοφόρο RNA, αλλά το εμβόλιο που χρησιμοποιεί τον φορέα του ιού της δαμαλίτιδας είναι το πιο ισχυρό από όλα με λίγες παρενέργειες”, είπε η Kohara στους The Japan Times σε συνέντευξή του. “Τα χαρακτηριστικά αυτού του εμβολίου είναι ότι μπορεί να προκαλέσει αντισώματα και δια βίου ανοσία”.

Εντός του 2023 οι κλινικές δοκιμές
Σύμφωνα με το JapanTimes, η Ιαπωνική φαρμακευτική εταιρεία Nobelpharma Co. πρόκειται να πραγματοποιήσει την πρώτη και την δεύτερη φάση κλινικών δοκιμών του εμβολίου Kohara στην Ιαπωνία εντός του πρώτου εξαμήνου του 2023 σε 150 έως 200 εθελοντές, συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έχουν υποστεί λοιμώξεις και πλήρως εμβολιασμένων ατόμων. Εάν επιβεβαιωθούν η αποτελεσματικότητα και η ασφάλεια, η κλινική δοκιμή τελικής φάσης πρόκειται να ξεκινήσει αμέσως μετά, με στόχο την εμπορευματοποίηση το νωρίτερο το 2024.

Πηγή: ΤheToc

Πηγή: http://www.thestival.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Μεγάλη Δωρεάν Συναυλία Στην Πλατεία Αριστοτέλους

xristiana

Χανιά | Παγκόσμια Ημέρα Ευαισθητοποίησης Για Τον Αυτισμό – Περπατάμε Στους Αγίους Αποστόλους Για Καλό Σκοπό

xristiana

Πονοκέφαλος & ημικρανία: Η διατροφή που μειώνει τα συμπτώματα

xristiana