4/1/2022
Ο σολομός αποτελεί εξαιρετική πηγή πρωτεΐνης, βιταμινών και ιχνοστοιχείων.
Το σημαντικότερο όφελος όμως σχετίζεται με την υψηλή περιεκτικότητά του σε ωμέγα 3 λιπαρά οξέα.
Τα πολύτιμα ωμέγα 3 που περιέχει ο σολομός, συμβάλλουν στην ομαλή εγκεφαλική και καρδιακή λειτουργία και στη γενικότερη ευεξία του οργανισμού.
Σύμφωνα με τους επιστήμονες, η τακτική κατανάλωση ψαριών και πιο συγκεκριμένα σολομού, μειώνει αισθητά τον κίνδυνο ορισμένων μορφών καρκίνου, άσθματος, Αλτσχάιμερ, κατάθλιψης, υπέρτασης, διαβήτη και ρευματοειδούς αρθρίτιδας.
Τα συγκεκριμένα λιπαρά δεν μπορεί να τα συνθέσει ο οργανισμός και τα λαμβάνουμε μόνο μέσω συγκεκριμένων τροφών.
Δείτε τα οφέλη από την κατανάλωση σολομού μία φορά την εβδομάδα:
Πηγή: https://www.onmed.gr
Πηγή βίντεο: https://www.youtube.com
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com