ΚεντρικήΥγεία

Οι λόγοι που «επιβάλλουν» να πίνετε καφέ πριν την άσκηση (εικόνες)

13/1/2022

Ο καφές αποτελεί για τους περισσότερους καθημερινή συνήθεια, ενώ η συμβολή του στην υγεία μας έχει μελετηθεί εκτενώς από τους επιστήμονες.

Σύμφωνα με τα ευρήματα ισπανικής μελέτης που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση International Journal of Sport Nutrition and Exercise Metabolism, μια μικρή δόση καφέ μπορεί να βοηθήσει έναν αθλητή να κάψει περισσότερες θερμίδες ακόμη και τρεις ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης.

Η μελέτη κατέληξε στο συμπέρασμα ότι η ιδανική δόση δεν πρέπει να ξεπερνά τα 300 γραμμάρια καφέ.

Αν και τα οφέλη του έχουν κατά καιρούς αμφισβητηθεί, ο σκέτος καφές –χωρίς προσθήκη ζάχαρης και γάλακτος– είναι στην πραγματικότητα υπερτροφή.

Δείτε τρεις ακόμη λόγους για να απολαύσετε μια μικρή δόση καφεΐνης πριν την καθημερινή σας γυμναστική:

photo
Καλύτερη κυκλοφορία του αίματος: Ιάπωνες ερευνητές διαπίστωσαν ότι έπειτα από την κατανάλωση 150 γραμμαρίων κανονικού καφέ –σε σύγκριση με τον ντεκαφεϊνέ– παρατηρείται βελτιωμένη κυκλοφορία του αίματος, όπως αυτή μετρήθηκε στα δάχτυλα των χεριών. Η ροή του αίματος σε αυτό το σημείο αποτελεί αξιόπιστη ένδειξη για τη λειτουργία των λεπτών αγγείων του σώματος. Όσο καλύτερη είναι η κυκλοφορία του αίματος, τόσο καλύτερα κυκλοφορεί και το οξυγόνο στους μύες όταν γυμναζόμαστε.
photo
Λιγότερος πόνος: Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Ιλινόι υποστηρίζουν ότι περίπου δύο κούπες καφέ μία ώρα πριν από μια έντονη προπόνηση προλαμβάνει σημαντικά το μυϊκό πόνο.
photo
Περισσότερο «καύσιμο» για τους μύες: Μελέτη που δημοσιεύτηκε στην επιθεώρηση Journal of Applied Physiology έδειξε ότι ο καφές είναι ευεργετικός ακόμη και μετά την προπόνηση. Ο συνδυασμός της καφεΐνης με τους υδατάνθρακες φάνηκε να οδηγεί σε αύξηση του γλυκογόνου στους μύες κατά 66%, για αρκετές ώρες μετά την ολοκλήρωση της προπόνησης. Το γλυκογόνο αποθηκεύεται στους μύες και αποτελεί «αποθήκη ενέργειας» όταν κάνουμε γυμναστική.

Πηγή: https://www.onmed.gr

Πηγή φωτογραφιών: https://www.onmed.gr

Related posts

Θεσσαλονίκη: Βραδιά Γνωριμίας Με Τις… Νυχτερίδες Στο Αγγελοχώρι

xristiana

Εκδήλωση Για Την Έμφυλη Βία

xristiana

Δελτίο ειδήσεων 11/5

xristiana