ΚεντρικήΚοινωνικά

Ημερίδα: “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν”

19/1/2022

Διαδικτυακή ημερίδα με θέμα “Τοπική Αυτοδιοίκηση και Διά Βίου Μάθηση: η συμβολή των πόλεων που μαθαίνουν” πραγματοποιείται από το Δήμο Λαρισαίων και το Δήμο Κορινθίων τη Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022, ώρες 17:45 – 21:15 στο πλαίσιο της Διεθνούς Ημέρας Εκπαίδευσης (Education Day) και του εορτασμού των 70 χρόνων από την Ίδρυση του Ινστιτούτου Δια Βίου Μάθησης της UNESCO (UNESCO Lifelong Learning Institute).

Είναι η πρώτη φορά που δύο ελληνικές Πόλεις που Μαθαίνουν υλοποιούν μια ανάλογη εκδήλωση με στόχο, πέραν της ανάδειξης αποτελεσματικών μεθοδολογιών και καλών πρακτικών, να ενθαρρύνει το διάλογο σχετικά με τις προοπτικές ανάπτυξης της δια βίου μάθησης στην τοπική αυτοδιοίκηση αξιοποιώντας την εμπειρία των Πόλεων που Μαθαίνουν και να ενισχύσει τη δικτύωση μεταξύ των ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν καθώς και τη σύνδεσή τους με συναφείς με τη διά βίου μάθηση φορείς του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα.

Η ημερίδα απευθύνεται σε στελέχη της Δημόσιας Διοίκησης και φορέων της Εκπαίδευσης Ενηλίκων και Διά Βίου Μάθησης, εκπαιδευτικούς, εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενους όλων των
βαθμίδων και όλων των μορφών εκπαίδευσης καθώς και σε ενεργούς πολίτες που αξιοποιούν κάθε μορφή μάθησης.

Στην εκδήλωση συμμετέχουν ο συντονιστής του παγκόσμιου Δικτύου των Πόλεων που Μαθαίνουν της UNESCO κ. Raúl Valdés-Cotera, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ και Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δ.Παπαστεργίου, εκπρόσωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, φορέων και Ελληνικών Πόλεων που Μαθαίνουν, πανεπιστημιακοί από το πεδίο της Διά Βίου Μάθησης.

Χαιρετισμό θα απευθύνουν ο κ. Γ. Βούτσινος – Γενικός Γραμματέας Επαγγελματικής Εκπαίδευσης, Κατάρτισης και Διά Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, η Πρόεδρος της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την UNESCO κ. Α. Τζιτζικώστα, ο Δήμαρχος Κορινθίων κ. Β. Νανόπουλος, ο Δήμαρχος Λαρισαίων κ. Α. Καλογιάννης, και ο κ. Σ. Σπυρίδων – Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΕΤΑΑ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά μέσω της πλατφόρμας Zoom.?Zoom link για την παρακολούθηση της ημερίδας:https://us02web.zoom.us/j/87912897855…?Εγγραφές: https://forms.gle/Y61fkTTQHwqkmmwi8

Πηγή: https://www.otavoice.gr

Related posts

Επτά κατηγορίες τροφίμων που πρέπει να αποφεύγετε αν έχετε αρθρίτιδα

xristiana

“Λύσε Τη Σιωπή”: Εκδήλωση Στο Πολιτιστικό Κέντρο Της Πυλαίας Για Την Κακοποίηση Των Γυναικών Και Των Παιδιών

xristiana

Καρκίνος τραχήλου της μήτρας: Ποιες γυναίκες κινδυνεύουν περισσότερο

xristiana