ΚεντρικήΜαγειρική

Εύκολη σφολιάτα με δύο τυριά και κρέμα γάλακτος

3/1/2022

Υλικά Συνταγής

  • 1 φύλλο σφολιάτας
  • 200 γρ. κασέρι τριμμένο
  • 200 γρ. κεφαλογραβιέρα τριμμένη
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 150 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 φλιτζάνι γάλα εβαπορέ
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180° C.
  • Στρώνετε το φύλλο σφολιάτας, ώστε να καλυφθεί ο πάτος και τα πλαϊνά τοιχώματα μιας φόρμας διαμ. 24 εκ.
  • Σε αντικολλητικό τηγάνι ζεσταίνετε το βούτυρο και σοτάρετε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Αφήνετε το κρεμμύδι να κρυώσει.
  • Χτυπάτε σε ένα μπολ το γάλα, την κρέμα γάλακτος, το αλεύρι, τα αυγά, αλάτι και πιπέρι. Προσθέτετε στο μπολ το μείγμα του κρεμμυδιού και τα τριμμένα τυριά και ανακατεύετε καλά.
  • Απλώνετε πάνω στη σφολιάτα το μείγμα με τα τυριά και το κρεμμύδι και ισιώνετε την επιφάνεια της γέμισης με μια σπάτουλα. Ψήνετε στους 180° C μέχρι να σφίξει η γέμιση και να ροδίσει στις άκρες η σφολιάτα (περίπου 40’) και σερβίρετε.

Πηγή: https://www.icookgreek.com

Related posts

Πένες με ροζ σάλτσα

xristiana

Κρύο, κρύο… καιρός να βάλεις ευκάλυπτο στο μπάνιο σου! Γιατί να δοκιμάσεις αυτή την εμπειρία spa

xristiana

Εθελοντική Αιμοδοσία Από Τον Δήμο Ζωγράφου

xristiana