ΚεντρικήΚοινωνικά

Δωρεάν πρόγραμμα αθλητικής προετοιμασίας σε μαθητές Γ´ λυκείου και αποφοίτους

13/1/2022

Ο Δήμος Διονύσου για ακόμα μια σχολική χρονιά παρέχει δωρεάν πρόγραμμα προετοιμασίας, που απευθύνεται σε μαθητές και μαθήτριες Γ’ Λυκείου και Αποφοίτους, οι οποίοι ενδιαφέρονται για την εισαγωγή τους σε στρατιωτικές σχολές, σε σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και σε σχολές του Λιμενικού και Πυροσβεστικού σώματος.

Οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες του Δήμου Διονύσου, για να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα πρέπει να καταθέσουν έως την Παρασκευή 4 Φεβρουαρίου 2022, στο Τμήμα Παιδείας (Λ. Λ. Μαραθώνος 13 – Άγιος Στέφανος) ή ηλεκτρονικά στο edupass@dionysos.gr τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος συμμετοχής, η οποία υποβάλλεται συνημμένα και μπορούν να την αναζητήσουν και στην ιστοσελίδα του Δήμου Διονύσου.
2. Ιατρική γνωμάτευση υγείας από καρδιολόγο,Παθολόγο ή της Γενικής Ιατρικής.
3. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/1986 από τον γονέα, η οποία υποβάλλεται συνημμένα.
4. Self tests(δύο κάθε εβδομάδα ή όποτε ζητηθεί με απόφαση του Υπουργείου Παιδείας ή του Υπουργείου Υγείας)

Το πρόγραμμα θα περιλαμβάνει έμπειρους προπονητές-γυμναστές για την σωστή και ασφαλή προπόνηση των μαθητών.

Για την ημερομηνία έναρξης (ημέρες και ώρες τέλεσης των προπονήσεων),θα υπάρξει σχετική ανακοίνωση μόλις συμπληρωθούν τα τμήματα από τις αιτήσεις.

Βάση το άρθρο 3 του ν. 4777/2021 θεσπίστηκε ότι από το σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση Μηχανογραφικού Δελτίου θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις Σχολές του Λιμενικού Σώματος, τις Στρατιωτικές Σχολές, τις Σχολές του Πυροσβεστικού Σώματος, τις Σχολές της Ελληνικής Αστυνομίας και στις υγειονομικές εξετάσεις για τις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού. αποφασίστηκε εφεξής η διεξαγωγή των ΠΚΕ καθώς και των υγειονομικών εξετάσεων των ΑΕΝ την περίοδο Μαρτίου – Απριλίου κάθε έτους, αρχής γενομένης από το έτος 2022. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο: https://bit.ly/3FckDQY .

Οι ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων καθώς και τις λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τις σχετικές προκηρύξεις των αρμόδιων Υπουργείων.

Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι/ες καθώς και οι προπονητές θα πρέπει να ακολουθούν τις οδηγίες ασφαλούς χρήσης των αθλητικών εγκαταστάσεων τις οποίες συνέταξε η Υγειονομική Επιστημονική Επιτροπή της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Δείτε περισσότερα στο σύνδεσμο: https://gga.gov.gr/images/odigies_athlitsmos_lockdown_02_01_2022.pdf

Πηγή: https://www.xtypos.gr

Related posts

Αιμοδοσία “Σωτηρίων” 2023

xristiana

Διαδικτυακές Συναντήσεις Της Ακαδημίας Γονέων «Από Το Α Έως Το Ω»

xristiana

Tο Ετήσιο Παζάρι Του Συλλόγου “Ευ Ζω Με Τον Καρκίνο”

xristiana