ΚεντρικήΟμορφιά

Βrazilian ή θεραπευτική κερατίνη: Όσα πρέπει να γνωρίζετε για να επιλέξετε την κατάλληλη

20/1/2022

Οι περισσότερες γυναίκες αγαπούν τα ίσια μαλλιά και είτε επισκέπτονται το κομμωτήριο για επαγγελματικό ίσιωμα με βούρτσα και σεσουάρ, είτε επιχειρούν να ισιώσουν τα μαλλιά τους μόνες τους στο σπίτι με διάφορα εργαλεία ισιώματος όπως οι πρέσες, των οποίων όμως η αλόγιστη χρήση μπορεί να οδηγήσει στην καταστροφή της τρίχας. 

Επειδή όμως οι περισσότερες γυναίκες δεν έχουν ολόισια μαλλιά, αλλά κάποιο είδος σπαστών, σγουρών ή μαλλιών που φριζάρουν, η θεραπεία κερατίνης η οποία ισιώνει τα μαλλιά για αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα είναι πλέον πολύ δημοφιλής και κερδίζει συνέχεια έδαφος με πολλές γυναίκες να την επιλέγουν.

Ακολουθούν οι απαντήσεις στις πιο βασικές απορίες σχετικά με την θεραπεία κερατίνης: 

«Βάφω τα μαλλιά μου, πότε πρέπει να κάνω την θεραπεία, πριν ή μετά;»

Σε περίπτωση που βάφετε τα μαλλιά σας, ειδικά αν αυτή κάνετε ένα σκούρο χρώμα, πρώτα πρέπει να περάσετε την κερατίνη και μετά από μερικές ημέρες την βαφή και ο λόγος είναι ότι η κερατίνη ξανοίγει το χρώμα των μαλλιών επομένως αν τα κάνετε ανάποδα θα χαλάσετε την απόχρωση που θέλατε να πετύχετε.

 «Πόσα είδη κερατίνης υπάρχουν και ποια να προτιμήσω;»

Καταρχάς καλό θα ήταν να προτιμήσετε την οργανική κερατίνη η οποία δεν περιέχει φορμαλδεΰδη, ένα συστατικό το οποίο είναι βλαβερό για την υγεία. Επομένως αν αποφασίσετε να κάνετε θεραπεία κερατίνης, το πρώτο που θα πρέπει να ρωτήσετε την κομμώτρια σας είναι αυτό και στη συνέχεια μπορείτε να επιλέξετε ανάμεσα σε δυο είδη κερατίνης: στη θεραπευτική και στην κανονική. Όταν λέμε θεραπευτική εννοούμε πως η τεχνήτρια θα περάσει στα μαλλιά σας το προϊόν αλλά δεν θα εφαρμόσει στο τέλος την πρέσα για ίσιωμα ενώ στην κανονική θα τα ισιώσει κανονικά με το συγκεκριμένο εργαλείο.

«Ποιες είναι οι διαφορές ανάμεσα στην θεραπευτική και στην brazilian κερατίνη;»

Οι διαφορές που έχουν αυτά τα δυο είδη κερατίνης είναι ότι η μεν θεραπευτική κλείνει τα λέπια της τρίχας και τα ηρεμεί από το υπερβολικό φριζάρισμα αλλά δεν επεμβαίνει στην τρίχα ώστε να την ισιώσει υπερβολικά και για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η δε ‘κανονική’ με το εργαλείο που βγάζει θερμότητα στο τέλος συμπληρώνει και το στοιχείο του έντονου ισιώματος για ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα το οποίο είναι περίπου 2 μήνες αν υποθέσουμε ότι λούζεστε μια φορά την ημέρα με το ειδικό σαμπουάν που θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε αφού κάνετε τη θεραπεία στα μαλλιά σας.

«Πόσο διαρκεί η διαδικασία και τι περιλαμβάνει;»

Η διαδικασία στο κομμωτήριο έχει διάρκεια περίπου μια με μιάμιση ώρα, ανάλογα με το είδος της κερατίνης που θα επιλέξετε αλλά και το μήκος των μαλλιών σας. και ξεκινάει με λούσιμο το οποίο γίνεται με ένα ειδικό σαμπουάν το οποίο μένει στο τριχωτό της κεφαλής για περίπου 15 λεπτά. Στη συνέχεια, η τεχνήτρια περνάει το ειδικό προϊόν και το αφήνει 20 λεπτά. Τέλος αν έχετε επιλέξει την οργανική απλά θα στεγνώσει τα μαλλιά σας ενώ αν έχετε επιλέξει την κανονική ή αλλιώς brazilian, θα ισιώσει τα μαλλιά σου με την πρέσα.

Πηγή: https://www.govastileto.gr

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Σε Ημερίδα Στο Άργος ΑμΕΑ Λακωνίας Και Σύλλογος Διαβητικών

xristiana

ΕΟΔΥ: Ενημερωτική Καμπάνια Για HIV/AIDS Και Σεξουαλικώς Μεταδιδόμενα Νοσήματα

xristiana

«Πράσινο φως» για τα πρώτα 250 ηλεκτρικά λεωφορεία στην Ελλάδα

xristiana