ΚεντρικήΚοινωνικά

Έρχεται το “ΡέτζακαςTrailRun & Hike”

6/1/2022

Η πρώτη διοργάνωση που κάνει «ποδαρικό» στους αγώνες δρόμου και εκτός δρόμου για το 2022 στην Κρήτη.

Η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων,  ο Δήμος Κισάμου, ο  Μορφωτικός Πολιτιστικός Αθλητικός Σύλλογος Πλοκαμιανών Κισάμου, η ομάδα του Λαφονήσιου Δρόμου – Ιναχώριες Διαδρομές και η Ομάδα Δρομέων Υγείας Κισάμου,  διοργανώνουν αγώνα τρεξίματος ανωμάλου δρόμου αλλά και πεζοπορίας με την ονομασία “Ρέτζακας Trail Run & Hike” που θα λάβει χώρα την Κυριακή 6 Φεβρουαρίου 2022 και ώρα 10:30 π.μ. , στην ημιορεινή περιοχή Πλοκαμιανών, Βάθης, Τζιτζιφιάς (Δ.Ε. Ιναχωρίου, Δήμου Κισάμου, 10 χλμ. πριν το Λαφονήσι).

Το “Ρέτζακας Trail Run & Hike” είναι η πρώτη διοργάνωση με αγώνα τρεξίματος ανωμάλου δρόμου και περιλαμβάνει μια διαδρομή 8 χιλιομέτρων αποτελούμενη από χωμάτινους αγροτικούς δρόμους, μονοπάτια και άσφαλτο κατά μήκος της οποίας μπορείτε  να ανακαλύψετε τον καταρράκτη “Ρέτζακα” ,  να απολαύσετε την θέα αλλά και τις εναλλαγές στην πλούσια χλωρίδα της ενδοχώρας του Δ.Ε Ιναχωρίου.

Σκοπός είναι η προώθηση και διάδοση του αθλητικού πνεύματος, η ανάδειξη της φυσικής ομορφιάς του τόπου μας, αλλά και η ευαισθητοποίηση στα πάντα επίκαιρα θέματα περιβάλλοντος και στα ζητήματα ελευθερίας των βουνών μας.

Το Ρέτζακας Trail Run & Hike 2022 απευθύνεται όχι μόνο σε αθλητές, δρομείς βουνού ή δρόμου αλλά και σε περιπατητές και λάτρεις της φύσης. Θα μπορούν να λάβουν μέρος όσοι θέλουν να διανύσουν την διαδρομή με τρέξιμο, δυναμικό βάδισμα ή και πιο χαλαρή πεζοπορία.  

ΑΝΑΛΥΤΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

  • Ρέτζακας Trail Run (εκκίνηση στις 10:30 ακριβώς) με διαγωνιστικό χαρακτήρα και ηλεκτρονική χρονομέτρηση
  • Δικαίωμα συμμέτοχης έχουν άνδρες και γυναίκες από 18 ετών και πάνω 
  • Το κόστος συμμέτοχης είναι 12€ 
  • θα γίνει απονομή για τους 3 πρώτους άνδρες (Γενική κατηγορία) και τις 3 πρώτες γυναίκες (Γενική κατηγορία), όπου θα λάβουν μοναδικά αναμνηστικά και δώρα.
  • Κάθε συμμετέχοντας θα παραλάβει τον αριθμό συμμέτοχης, αναμνηστικό μπλουζάκι, αναμνηστικό μετάλλιο, chip  χρονομέτρησης
  • Ρέτζακας Trail Hike  (εκκίνηση 10.45), στην ίδια διαδρομή, χωρίς διαγωνιστικό χαρακτήρα και χωρίς χρονομέτρηση.
  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν ενήλικες και παιδιά (Παιδιά 15-17 χρονών με υπεύθυνη δήλωση γονέα, παιδιά κάτω των 15 με υπεύθυνη δήλωση και συνοδεία γονέα ή κηδεμόνα)
  • Το κόστος συμμέτοχης είναι 10€ 

Το σημείο εκκίνησης-τερματισμού και για τις δύο διαδρομές θα είναι το παλιό Δημοτικό Σχολείο Πλοκαμιανών του Δ.Ε  Ιναχωρίου του Δήμου Κισάμου, Χανίων (Δείτε εδώ: https://bit.ly/trailrun22start)

Η πληρωμή του αντιτίμου συμμετοχής, θα μπορεί να πραγματοποιηθεί είτε ηλεκτρονικά (θα υπάρξει ενημέρωση με mail σε όλους τους συμμετέχοντες 10 μέρες πριν τον αγώνα, είτε επιτόπου την ημέρα του αγώνα).

Για όσους επιθυμούν να μετακινηθούν με λεωφορείο, θα πραγματοποιηθεί δρομολόγιο για την διοργάνωση ΧΑΝΙΑ-ΚΙΣΑΜΟΣ-ΠΛΟΚΑΜΙΑΝΑ με επιστροφή και έξτρα κόστος 5€ (Μπορείτε να το δηλώσετε κατά την ηλεκτρονική εγγραφή).

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:  ΜΟΝΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΑ ΑΠΟ ΕΔΩ: https://bit.ly/retzakas-register

Η διοργάνωση θα έχει μεριμνήσει για την κάλυψη των συμμετεχόντων με νερό, θα υπάρχει υγειονομική κάλυψη κατά την διάρκεια του αγώνα αλλά και κέρασμα μετά τον αγώνα για όλους.

Θα τηρηθούν όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα και όλες οι διατάξεις όπως αυτές ορίζονται από την ΓΓΑ. 

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Ρετζακας

Πηγή: https://www.cretalive.gr

Related posts

Διαγωνισμός Φωτογραφίας Για Αυτιστικά Άτομα, Με Σύνδρομο Down Ή Με Νοητική Αναπηρία

xristiana

Χείλη: Πώς θα τους δώσετε όγκο για να μη φαίνονται λεπτά όσο μεγαλώνετε

xristiana

ΕΕ: Συμφωνία για τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας 11,7% το 2030

xristiana