ΚεντρικήΟμορφιά

Απαλλαγείτε από τα λιπαρά μαλλιά με θαλασσινό αλάτι

24/2/2023

Τα λιπαρά μαλλιά δεν είναι ευχάριστα για κανέναν. Εκτός από τα προϊόντα κατά της λιπαρότητας, πολλοί άνθρωποι αναζητούν φυσικές θεραπείες για να λύσουν αυτό το πρόβλημα.

Μία από αυτές είναι η χρήση θαλασσινού αλατιού. Αναρωτιέστε πώς το θαλασσινό αλάτι μπορεί να μειώσει την ποσότητα του ελαίου στα μαλλιά και στο τριχωτό της κεφαλής σας; Συνεχίστε να διαβάζετε για να μάθετε τα πάντα για αυτό το υπέροχο συστατικό: Ποια είναι τα οφέλη αλλά και οι αντενδείξεις, και πώς ακριβώς πρέπει να το χρησιμοποιήσετε.

Από τη Μαρία Καλοπούλου

Ξέρετε ότι το θαλασσινό αλάτι μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την καταπολέμηση της λιπαρότητας με την παρασκευή διαφορετικών σπιτικών προϊόντων και, πιο συγκεκριμένα, τονωτικών καθαρισμού για λιπαρά μαλλιά.

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα προϊόν που λαμβάνεται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού. Έχει υψηλή περιεκτικότητα σε χλωριούχο νάτριο και μικροσκοπικές ποσότητες ιχνοστοιχείων όπως ασβέστιο, ιώδιο, μαγγάνιο και χλωριούχο μαγνήσιο. Ωστόσο, η ουσία που απομένει μετά τη διαδικασία επεξεργασίας αποτελείται σχεδόν αποκλειστικά από νάτριο.

Αντιμετωπίστε τη λιπαρότητα των μαλλιών με θαλασσινό αλάτι

Το θαλασσινό αλάτι, σε αντίθεση με το μαγειρικό αλάτι, προέρχεται από την εξάτμιση του θαλασσινού νερού, το οποίο παράγει συσσωρευμένους ορυκτούς σχηματισμούς.

Σύμφωνα με τη δημοφιλή πεποίθηση, το θαλασσινό αλάτι μπορεί να βοηθήσει στον καθαρισμό των μαλλιών και, ταυτόχρονα, να τους παρέχει ορισμένα θρεπτικά συστατικά, ενώ βοηθά επίσης στη διάσπαση των ελαίων, ένα χαρακτηριστικό ευεργετικό για όσους έχουν λιπαρά μαλλιά.

Ωστόσο, πρέπει να τονιστεί ότι θα πρέπει να χρησιμοποιείται μόνο όπως απαιτείται. Η καθημερινή χρήση μπορεί να στεγνώσει και να ξηράνει υπερβολικά τις τρίχες και τελικά να τις καταστρέψει.

Το θαλασσινό αλάτι είναι ένα φυσικό απολεπιστικό όταν γίνεται μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής. Η χοντρή υφή του αλατιού λειτουργεί ως ένα απαλό λειαντικό που αφαιρεί τα συσσωρευμένα νεκρά κύτταρα του δέρματος και τα προϊόντα από τους θύλακες των τριχών.

Το θαλασσινό αλάτι βελτιώνει επίσης την κυκλοφορία στις περιοχές του δέρματος, όπου εφαρμόζεται. Αυτό βελτιώνει την παροχή οξυγόνου στο δέρμα και το τριχωτό της κεφαλής σας.

Επομένως, θα έχετε ταχύτερη ανάπτυξη μαλλιών, μεγαλύτερο όγκο και πολύ πιο υγιές τριχωτό της κεφαλής. Κι αυτό γιατί περιέχει μεταλλικά ιχνοστοιχεία, όπως ψευδάργυρο και μαγνήσιο.

Μελέτες δείχνουν ότι η έκθεση σε αυτά τα μέταλλα, μαζί με το θαλασσινό αλάτι, μπορεί να τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών. Το αν το θαλασσινό αλάτι θα τονώσει την ανάπτυξη των μαλλιών σας ή όχι εξαρτάται από την υγεία των μαλλιών σας και από την προέλευση και την ποιότητα του θαλασσινού αλατιού που χρησιμοποιείται στα μαλλιά σας.

Τώρα που ξέρετε πώς λειτουργεί και είστε έτοιμοι να το δοκιμάσετε στο σπίτι, θα πρέπει να μάθετε πώς να το εφαρμόζετε στα μαλλιά σας.

Τονωτικό καθαρισμού με θαλασσινό αλάτι για λιπαρά μαλλιά

Ένα τονωτικό καθαρισμού με θαλασσινό αλάτι για λιπαρά μαλλιά μπορεί να παρασκευαστεί με δύο τρόπους: με νερό και αλάτι ή με σαμπουάν και αλάτι.

Εκτός από αυτό, αντί για αλάτι, θα μπορούσατε επίσης να φτιάξετε ένα τονωτικό με λάδι μέντας για να καθαρίσετε τα μαλλιά σας.

Συστατικά
  • 2 μέρη σαμπουάν
  • 2 – 3 κ.σ. θαλασσινό αλάτι (30 έως 45 γρ.)
Προετοιμασία και εφαρμογή
  • Ρίξτε πρώτα δύο μέρη από το αγαπημένο σας σαμπουάν σε ένα μικρό δοχείο που είναι καθαρό και στεγνό.
  • Προσθέστε 2-3 κ.σ. θαλασσινό αλάτι (ανάλογα με το πόσο λιπαρά είναι τα μαλλιά σας) στο δοχείο με το σαμπουάν και ανακατέψτε καλά μέχρι να διαλυθεί τελείως το αλάτι.
  • Στο ντους, απλώστε λίγο από αυτό το μείγμα στα μαλλιά σας καλύπτοντάς τα εντελώς.
  • Φροντίστε να κάνετε μασάζ στο τριχωτό της κεφαλής σας με αυτό το μείγμα για 5 λεπτά και αφήστε το να δράσει για άλλα πέντε έως 10 λεπτά.
  • Στη συνέχεια, ξεπλύνετε τα μαλλιά σας με ζεστό νερό. Συνήθως είναι καλή ιδέα να κάνετε ένα τελευταίο ξέβγαλμα με κρύο νερό για να κλείσετε τις φολίδες των μαλλιών σας.
  • Τέλος, εφαρμόστε ένα ενυδατικό conditioner για να βοηθήσετε τα μαλλιά σας να ανακάμψουν.

Μπορείτε να επαναλάβετε αυτή τη διαδικασία 2-4 φορές την εβδομάδα. Μετά από ένα μήνα θα αρχίσετε να βλέπετε εξαιρετικά αποτελέσματα από αυτό το απολεπιστικό.

Είναι σημαντικό να χρησιμοποιείτε αυτή την τεχνική περιστασιακά, γιατί αν την κάνετε πολύ συχνά μπορεί να ξηράνει τα μαλλιά σας.

Αντενδείξεις

  • Η χρήση του συνιστάται ιδιαίτερα σε άτομα που έχουν υπερβολική λιπαρότητα στο τριχωτό της κεφαλής τους. Ωστόσο, άτομα με κανονικά ή ξηρά μαλλιά δεν πρέπει να το χρησιμοποιούν, καθώς μπορεί να επιτείνει την ξηρότητα.
  • Θυμηθείτε να μην χρησιμοποιείτε τονωτικό με θαλασσινό αλάτι κάθε φορά που λούζετε τα μαλλιά σας, μόνο όπως χρειάζεται.
  • Το θαλασσινό αλάτι βλάπτει τα επεξεργασμένα μαλλιά. Τα μαλλιά που εκτίθενται σε υπερβολική θερμότητα, βαφές ή προϊόντα αντιδρούν άσχημα στο θαλασσινό αλάτι. Τα φυσικά μαλλιά ανταποκρίνονται ευνοϊκά στο θαλασσινό αλάτι σε μικρές ποσότητες.
  • Κι αν το παρακάνατε: Εφαρμόστε μια ενυδατική μάσκα στα μαλλιά σας για τριάντα λεπτά έως μία ώρα και μετά ξεπλύνετε. Χρησιμοποιήστε ένα ενυδατικό προϊόν μαλλιών ή λάδι καρύδας για τη μάσκα μαλλιών σας. Αποφύγετε τη χρήση θαλασσινού αλατιού για τουλάχιστον ένα μήνα μετά την αφυδάτωση του τριχωτού της κεφαλής σας για να επιτρέψετε στο τριχωτό της κεφαλής σας να ξαναρχίσει τη φυσική του παραγωγή λαδιού.
  • Σε περίπτωση που χρειάζεστε μια εξειδικευμένη θεραπεία για τον έλεγχο της παραγωγής λιπαρότητας στα μαλλιά σας, είναι καλύτερο να συμβουλευτείτε έναν δερματολόγο. Ένας επαγγελματίας θα μπορεί να σας πει τι είναι πιο κατάλληλο για εσάς μετά από μια αξιολόγηση

Λοιπόν, είναι το θαλασσινό αλάτι καλό για τα μαλλιά σας;

Ναι, το θαλασσινό αλάτι κάνει καλό στα μαλλιά σας σε μικρές ποσότητες. Το θαλασσινό αλάτι βοηθά στη ρύθμιση της παραγωγής λιπαρότητας του τριχωτού της κεφαλής σας, μπορεί να εμποδίσει την εξάπλωση μυκήτων και έχει απολεπιστικές ιδιότητες που αυξάνουν τη ροή του αίματος στο τριχωτό της κεφαλής όταν εφαρμόζεται με μέτρο. Εάν υποφέρετε από πιτυρίδα ή υπερβολική παραγωγή λαδιού, αξίζει να δοκιμάσετε το θαλασσινό αλάτι.

Πηγή: https://www.womanidol.com

Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com

Related posts

Υπέρταση: Το λάθος που όλοι κάνουν και επηρεάζει τη μέτρηση της πίεσης

xristiana

Δωρεάν Εξετάσεις Για Ανεύρυσμα Στον Δήμο Καλαμαριάς

xristiana

Πως θα διατηρήσεις τα μακριά μαλλιά σου υγιή και λαμπερά μετά τα 40

xristiana