ΚεντρικήΥγεία

Μητσοτάκης για Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης Καρκίνου Μαστού: Συνέχιση του «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» με εθνικούς πόρους

25/10/2026

Τη συνέχιση του προγράμματος «ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ» ως μόνιμης εθνικής πολιτικής, με χρηματοδότηση πλέον αποκλειστικά από εθνικούς πόρους, ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, μέσω βίντεο που ανήρτησε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

Σύμφωνα με τον πρωθυπουργό, παρά την ολοκλήρωση της χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης, το πρόγραμμα συνεχίζεται, καθώς η πρόληψη αποτελεί σταθερή προτεραιότητα της πολιτικής δημόσιας υγείας.

«Το πρόγραμμα “ΠΡΟΛΑΜΒΑΝΩ” συνεχίζεται και χρηματοδοτείται πλέον αποκλειστικά από εθνικούς πόρους», σημείωσε ο κ. Μητσοτάκης, προσθέτοντας ότι έχει ήδη ξεκινήσει, μέσω SMS, η αποστολή παραπεμπτικών για προληπτικές εξετάσεις για τον καρκίνο του μαστού σε περισσότερες από 1,3 εκατομμύρια γυναίκες.

Όπως επισήμανε, στον πρώτο κύκλο του προγράμματος πραγματοποιήθηκαν 1,2 εκατομμύρια ψηφιακές μαστογραφίες, ενώ σε περισσότερες από 87.000 γυναίκες εντοπίστηκε εγκαίρως εύρημα και 6.000 γυναίκες διαγνώστηκαν τελικά με καρκίνο του μαστού.

Ο πρωθυπουργός τόνισε τη σημασία της έγκαιρης διάγνωσης, υπογραμμίζοντας ότι πολλές από τις γυναίκες στις οποίες εντοπίστηκαν ευρήματα μέσω του προληπτικού ελέγχου μπόρεσαν να τα αντιμετωπίσουν έγκαιρα και αποτελεσματικά.

Related posts

8 έξυπνα & γρήγορα beauty hacks για να προσθέσεις όγκο στα μαλλιά σου!

xristiana

Το trick με το concealer για σαρκώδη χείλη έχει κάνει ένα δυνατό comeback από τα 00s

xristiana

Πόνος στο κεφάλι δεξιά: Τι μπορεί να τον προκαλεί – Με ποιες παθήσεις συνδέεται

xristiana