11/9/2026
- Οι τιμές του φυσικού αερίου στην Ευρώπη σημειώνουν τη μεγαλύτερη εβδομαδιαία άνοδο από τον Ιούλιο, λόγω των γεωπολιτικών εντάσεων στη Μέση Ανατολή.
- Τα ολλανδικά συμβόλαια αναφοράς αναμένεται να καταγράψουν συνολική αύξηση περίπου 12% αυτή την εβδομάδα, εν μέσω φόβων για διαταραχές στις ενεργειακές προμήθειες.
- Η Goldman Sachs αύξησε την πρόβλεψή της για την τιμή του φυσικού αερίου στο τέταρτο τρίμηνο στα 70 ευρώ ανά μεγαβατώρα.
- Οι ευρωπαϊκές αποθηκευτικές εγκαταστάσεις είναι γεμάτες κατά 67%, αποτελώντας το χαμηλότερο επίπεδο για τη συγκεκριμένη περίοδο από το 2009.
- Η Ευρώπη ανταγωνίζεται την Ασία για την εξασφάλιση φορτίων υγροποιημένου φυσικού αερίου, καθώς ο πόλεμος έχει περιορίσει τη διαθεσιμότητα της παγκόσμιας προσφοράς.
Πηγήhttps://www.newmoney.gr
Πηγή φωτογραφίας: https://secure.gravatar.com
