ΚεντρικήΠεριβάλλον

Καιρός: Η Adel χτυπά την Αττική με καταιγίδες και κεραυνούς – Άνοιξαν οι ουρανοί, τι περιμένουμε τις επόμενες ώρες και μέρες

28/11/2025

Η κακοκαιρία Adel σαρώνει τη χώρα με ένα σφοδρό κύμα καταιγίδων που έχει μετατρέψει δρόμους σε χείμαρρους και έχει θέσει τις αρχές σε συνεχή επιφυλακή.

Από τα ξημερώματα, ισχυρές βροχές, κεραυνοί και κατά τόπους χαλαζοπτώσεις πλήττουν Αττική και πολλές ακόμη περιοχές, ενώ τα φαινόμενα αναμένεται να επιμείνουν για ώρες πριν δώσουν πρόσκαιρη «ανάσα» την Κυριακή. H EMY εξέδωσε και νέο έκτακτο δελτίο καιρού για την εξέλιξη των ακραίων φαινομένων.

Δεν λείπουν βεβαίως και οι πρώτες χιονοπτώσεις.

Ακολουθεί αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ.

Προειδοποιήσεις

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται:
α. στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης
β. στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι και τις πρωινές ώρες
γ. στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι
δ. στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.

Γενικά χαρακτηριστικά

Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης, στα νησιά του Ιονίου και τη δυτική και νότια Πελοπόννησο μέχρι και τις πρωινές ώρες, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από το μεσημέρι και στα Δωδεκάνησα από τις βραδινές ώρες.

Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Ηπείρου, της δυτικής Μακεδονίας, της Θεσσαλίας και της δυτικής Στερεάς.

Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά και τα νότια 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Θα φτάσει στο Ιόνιο, τα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 16 με 18 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τους 18 με 20 και στην ανατολική και νότια νησιωτική χώρα τους 21 με 23 βαθμούς Κελσίου.

(ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)

Η εικόνα σήμερα ανά περιοχή 

Μακεδονία, Θράκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και μέχρι το απόγευμα στις περιφερειακές ενότητες Χαλκιδικής, Σερρών, Κιλκίς και Θεσσαλονίκης.
Άνεμοι: Στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στα ανατολικά νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Νησιά Ιονίου, Ήπειρος, Δυτική Στερεά, Δυτική Πελοπόννησος

Καιρός: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες, κατά τόπους ισχυρές μέχρι και τις πρωινές ώρες στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο.
Άνεμοι: Στα βόρεια αρχικά από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και βαθμιαία μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα νότια νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 12 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές στα νότια τμήματα της ανατολικής Πελοποννήσου μέχρι και τις πρωινές ώρες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6 και στα βόρεια πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 10 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Κυκλάδες, Κρήτη

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες αρχικά στις Κυκλάδες και βαθμιαία και στην Κρήτη.
Άνεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 15 έως 22 και τοπικά στην Κρήτη έως 23 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά Ανατολικού Αιγαίου – Δωδεκάνησα

Καιρός: Νεφώσεις με τοπικές βροχές και καταιγίδες. Από το μεσημέρι στο ανατολικό Αιγαίο και από το βράδυ στα Δωδεκάνησα τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 5 με 6, στα βόρεια έως το απόγευμα τοπικά 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 23 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Από το απόγευμα τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και μέχρι το βράδυ θα σταματήσουν.
Άνεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Καιρός: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα μέχρι το απόγευμα θα είναι κατά τόπους ισχυρά.
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 11 έως 15 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για αύριο Σάββατο 29-11-2025

Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Σποραδικές καταιγίδες σε Ιόνιο, ανατολική Μακεδονία, Θράκη, Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά Ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα, όπου τα φαινόμενα από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν.

Η ορατότητα το πρωί και το βράδυ στα ηπειρωτικά θα είναι περιορισμένη.

Άνεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 3–5 και στο Ιόνιο έως 6 μποφόρ. Στα ανατολικά νότιοι 4–6, στρεφόμενοι από το μεσημέρι σε δυτικούς βορειοδυτικούς 4–5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Μικρή περαιτέρω πτώση.

Πρόγνωση για την Κυριακή 30-11-2025

Στο ανατολικό Αιγαίο νεφώσεις με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το μεσημέρι. Στην υπόλοιπη χώρα λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες, με πιθανότητα ασθενών τοπικών βροχών στα δυτικά και νότια.

Ορατότητα κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Άνεμοι: Βορειοδυτικοί 3–4, στο νότιο Αιγαίο έως 5–6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

Πρόγνωση για τη Δευτέρα 1-12-2025

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις που θα πυκνώσουν και από το μεσημέρι βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Περιορισμένη ορατότητα το πρωί και το βράδυ.
Άνεμοι: Στα δυτικά μεταβλητοί, που θα στραφούν σε νότιους 3–4 μποφόρ. Στα ανατολικά δυτικοί με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Μικρή άνοδος.

Πρόγνωση για την Τρίτη 2-12-2025

Στα δυτικά αυξημένες νεφώσεις και τοπικές βροχές στο Ιόνιο. Στην υπόλοιπη χώρα αραιές νεφώσεις.

Περιορισμένη ορατότητα σε ηπειρωτικά το πρωί και το βράδυ.
Άνεμοι: Στα δυτικά νοτιοανατολικοί 3–4 μποφόρ, στα ανατολικά βόρειοι με την ίδια ένταση.
Θερμοκρασία: Μικρή άνοδος στα δυτικά.

Related posts

Καλοκαιρινά φρούτα: Ποια να προτιμήσετε στην εγκυμοσύνη και γιατί

xristiana

Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη χορήγηση μονοκλωνικών αντισωμάτων κατά του SARS-CoV-2

xristiana

Το «έλαιο της νιότης» που βελτιώνει το δέρμα και μειώνει τα συμπτώματα του PMS και τις εξάψεις

xristiana